AKTUELNO

I dalje obara sve rekorde!

Čuvena voditeljka televizije ''Pink'' i autorka kultne emisije ''Magazin In'', Sanja Marinković, proslavlja 20 godina emitovanja svoje autorkse emisije, za koju je rezervisano gotovo svako subotnje poslepodne u domovima širom regiona.

Ovakvim vrtoglavim uspehom ne može da se pohvali svaki novinar, a Sanja je ovim povodom u iskrenom intervjuu za Pink.rs otkrila tajne uspeha i sve ono što nas čeka u predstojećoj sezoni, koja počinje sa emitovanjem od sledeće subote, 11. seprembra, u dobro poznatom terminu na TV Pink.

Novi studio, goruće teme i uvek akutelni gosti, obeležiće i narednu sezonu ''Magazina In'', a Sanja se sada prisetila svojih početaka i svega što je obeležilo njenu više nego uspešnu karijeru prethodnih 20 godina.

Foto: Pink.rs/Jelena Simonović

Na osnovu tako velikog uspeha, šta biste vi naveli kao uslov trajanja na televiziji?

- Ja sam uvek bila jedna od onih koja nije gubila vreme radeći u životu ono što ne voli, a strast za posao koji obožavam mi je samo pomagala da se razvijam kao TV ličnost i da “pečem” novinarski zanat što bolje. Prvi put sam se pojavila pred TV kamerama sa 5 godina kao nesuđena balerina, a dobro jutro sam milionskoj publici izgovirila sa 22 godine kao voditelj Jutarnjeg programa RTS-a i od tada poželim ''Dobar dan'' pred kamerama svake sedmice, bar jednom. Zauvek ću verovati da su ambicija, intelekt, harizma i talenat uz mnogo rada na sebi ono što garantuje uspeh u medijima. Moja autorska emisija Magazin In ovog septembra obelezava punih 20 godina emitivanja i korača ka 21 godini, ali i kada je reč o godinama rada verujem da su cifre samo broj i mogu da zavaravaju uspehom samo one koji sve u životu shvataju kao konačno.

Šta očekuje gledaoce TV Pinka u novoj sezoni?

- Volim svoj posao i verujem da ljubav ne bledi kada se godine zabroje kao i u mom slučaju kada je reč o poslu koji radim i publici kojoj sam zahvalna, što svojom pažnjom vrednuje moju trud više od dve decenije. Magazin In će i dalje biti pričaonica u kojoj ću sa svojim gostima razgovarati o temama koje čine život ali  “bez filtera” , iskreno, poučno, inspirativno, duhovito. Osvežićemo scenografiju novim vedrim bojama, a sadržaj ćemo obogatiti novim konceptom, kada je reč o razgovoru u studiju.

Vremena se menjaju pa i trendovi u medijima. Koliko ste sami uvodili novine, a koliko se prilagođavali aktuelnom trenutku!

- Trudim se da svake sezone istražim sve trendove koje uvode TV kanali širom sveta kada je reč o formi emisije koju ja radim. Sa svojim autorskim timom koji kreira Magazin In već više od deset godina proveravam koliko je TV publika strpljiva, kakav sadržaj joj drži pažnju, šta ih veseli ili intrigira. U skladu sa tim pripremamo realizaciju, sadržaj, grafički obogaćujemo emisiju i trudimo se da ne izneverimo očekivanja publike. Sa svakom novom godinom trajanja imam sve veću odgovornost prema svakom gledaocu koji mi pokloni subotom svoje vreme ne samo u regionu, već gde god se RTV Pink gleda na svetu.

Foto: Pink.rs/Jelena Simonović

Sudeći po Magazinu IN ljudima nikada nije dosta priče muško-ženskih odnosa, braku, prijateljstvima. Na šta se prvenstveno oslanjate kada birate teme za emisiju?

- ''Žudimo za bajkovitim gradom, pitomom atmosfereom i čistom ljubavlju” izjavio je u jednoj od mojih emisija jedan od najvećih glumaca svih vremrna Lane Gutović. Možda su ove reči začin u životu koji nam svima nedostaje i ja zato svake sezone volim da naglasim da smo mi srećni ili ne u zavisnosti koliko ljubavi imamo u životu, a moja emisija govori o tome.

Koliko pažnje obraćate na televizijsku kritiku koja vam nijeuvek bila blagonaklona?

- Često u trenucima kada nisu imali šta da mi zamere, mnogi su kritikovali moj stil odevanja, frizuru, boju glasa, osmeh, pogrešno tumačili moje stavove, u mnogim mojim objavama na društvenim mrežama, sliku ili rečenicu tumačili kao moj loš stav, nerazmišljajući da sve što postavim je za neko ili nečije dobro, kao motivacija, inspiracija ili lekcija koja nas uči ili opominje. Verujte mi da nema tog kritičara za ovih četvrt veka kao što sam ja bila sama sebi, ali sam zato  svesna svojih ograničenja, grešaka i slabosti, ali je to i apel za snagu koja je potrebna da biste se bavili ovim poslom, za negovanje  osetljivosti, ali i za održavanje smisla kada je veliki deo vašeg života pod lupom javnosti.

Foto: Pink.rs/Jelena Simonović

Najavu za predstojeću sezonu čuvene emisije "Magazin In", možete pogledati u nastavku ovog teksta, a šarmantna Sanja Marinković je kao i uvek za Vas spremila nova uživanja kraj malih ekrana!

Autor: M.M.

#Magazin In

#Sanja Marinković