AKTUELNO

MUP Crne Gore nije pročitao ili razumeo jučerašnje, a ni današnje saopštenje MUP-a Srbije u kome je objašnjeno šta se desilo sinoć u Beogradu, pa ćemo još jednom ponoviti i ponavljaćemo koliko god puta bude bilo potrebno, stoji u novom saopštenju MUP-a Srbije.

Pripadnici MUP-a Srbije, nakon primljenog obaveštenja na sistemu 192 da se u vozilu marke „mercedes“ civilnih crnogorskih tablica nalaze lica od kojih je najmanje jedno naoružano, dali su se u potragu za vozilom i licem. Patrola Policijske stanice Savski venac brzo je locirala vozilo i bezbedno ga zaustavila. Postupajući profesionalno, po procedurama i poštujući dostojanstvo lica koja su bila u vozilu, pripadnici MUP-a Srbije su izvršili kontrolu i njihovo legitimisanje.

Pošto su ustanovili da se u vozilu nalaze sin crnogorskog premijera i pripadnik njegovog ličnog obezbeđenja, intervencija je završena, a oružje ostavljeno u posedu pripadnika MUP-a Crne Gore. Ne znamo kako je u Crnoj Gori, ali u Srbiji je zakon isti za sve, pa su tako i u ovom slučaju, pripadnici MUP-a Srbije nepoznatom naoružanom licu prišli na isti način na koji bi to uradili pripadnici bilo koje policije u svetu, verujemo i pripadnici policije Crne Gore.

Ili možda crnogorska policija ipak ima neke revolucionarne procedure po kojima se bez oružja prilazi naoružanim licima, koje sa nestrpljenjem želimo da čujemo. Pripadnici Policijske uprave za grad Beograd ne znaju i ne treba da znaju da li je na našoj teritoriji sin predsednika Vlade Crne Gore, niti da li ima obezbeđenje.

Nijedan pripadnik MUP-a Srbije, takođe, ne kontroliše kretanje članova porodice Krivokapić i njihovog obezbeđenja. Podsetićemo i da je ćerkama premijera Krivokapića ponuđeno obezbeđenje čim im je otac postao štićena ličnost, kao i da su obezbeđenje odbile. I da ponovimo, ko hoće da čuje sve mu je objašnjeno, ko neće, objasnićemo koliko god puta bilo potrebno.