AKTUELNO

Do sada je srpskim turistima za odmor u domaćim banjama i planinama podeljeno 67.000 vaučera, rekao je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacije Rasim Ljajić.

Ljajić je naveo da je obezbeđeno dodatnih 20.000 vaučera i da očekuje da će i oni početkom avgusta biti podeljeni.

"Do sada smo izdali 67.000 vaučera, a u istom periodu prošle godine izdato je 32.000 vaučera, što je duplo više nego prošle godine", rekao je ministar.

Kako kaže, razmišljaju šta dalje - da li da traže nova sredstva iz budžetskih rezervi ili da akciju završe dva meseca ranije nego što je planirano.

VUČIĆ O BRUTALNOJ KAMPANJI KURIRA Napadajte, ne plašim se, jer mi je savest čista! UTAJU POREZA NEĆU DOZVOLITI!

Lajić navodi da je rast stranih turista koji posećuju našu zemlju veći od domaćih, te da je 15 posto više stranih turista u prvih pet meseci ove godine u odnosu na isti period lane.

U prvih pet meseci, pojašnjava, nije bilo velikih manifestacija poput Exita, Guče, Bir festa, te ministar očekuje da će ovo biti rekordna godina po broju stranih i domaćih turista i rekorda po deviznom prilivu.

Ministarstvo je zacrtalo ambiciozne ciljeve za ovu godinu, a to je tri miliina turista, 1,4 miliona stranih turist i devizni priliv od 1,3 milijardi evra, a Ljajić kaže da su blizu ostavarenja postavljenih ciljeva.

"Ako imamo ovaj trend na početku godine, nema razloga da se ne nastavi", zaključio je ministar.

#Rasim Ljajić

'