AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je danas novoj generaciji studenata Kriminalističko-policijskog univerziteta da su oni budućnost i nada srpske policije i da će po završenom školovanju, za razliku od nekih ranijih vremena, u radni odnos u Ministarstvo unutrašnjih poslova ulaziti sa stečenom stručnom spremom.

„Trudićemo se da vam obezbedimo dobre i još bolje uslove za život i rad. Za razliku od nekih prethodnih godina, svi vi koji ste na budžetu, prvog dana kada završite školovanje, kada uđete u policijsku upravu, tamo gde su vas odredili i poslali, radićete sa vašom stručnom spremom i imaćete priliku da tu i ostanete, napredujete, radite“, rekao je ministar Vulin na svečanosti povodom prijema nove generacije na Kriminalističko-policijski univerzitet.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Ministar Vulin je istakao da se u nekim ranijim vremenima ova škola manje cenila nego što zaslužuje.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

„Zato ćete vi koji je završite imati naše poverenje i bićete naša nada. Da li ćete tu nadu opravdati, biti vredni poverenja koje vam je dato, to će zavisiti isključivo od vas, od načina na koji stečeno znanje budete pokazali i prikazali onima sa kojima ćete raditi“, rekao je ministar Vulin.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Ministar je poručio studentima da čuvaju svoju Srbiju, jer nemaju drugu zemlju i istakao da će njima biti onako kako bude državi.

„Nema uspešne države bez uspešne policije, ali nema ni uspešne policije bez uspešne države, jedno sa drugim ide. Kada budete nailazili na nerazumevanje, neshvatanje, kada vas budu popreko gledali zato što radite svoj posao, visoko dignite glavu, znajte da ste u pravu, da ste jači od najjačih, da nema ništa jače od srpskog policajca kada sprovodi zakon“, kazao je ministar policije.

Novim studentima ministar Vulin je rekao da su izabrali jedan od najtežih poslova u državnoj upravi, da su izabrali da brinu o drugima i da će zato Ministarstvo unutrašnjih poslova brinuti o njima.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

„Kada izađete iz ove škole, gde ćete biti zaposleni, po kom činu, kako ćete napredovati, sve je naša briga i sve vam je otvoreno, a od vas zavisi kako ćete iskoristiti poverenje i nadu koja vam je data“, naveo je ministar Vulin.

Rektor Kriminalističko-policijskog univerziteta Zoran Đurđević istakao je da upis novih studenata na obeležavanje stogodišnjice od osnivanja visokog policijskog obrazovanja dodatno obavezuje.

„Pre 100 godina, Arčibald Rajs osnovao je prvu policijsku školu. Ta činjenica nas obavezuje da naše studente učimo da poštuju istoriju, da je slave i iz nje izvlače zaključke koje će koristiti u budućnosti, ali i naša je odgovornost da ih pripremimo da i oni pišu nove stranice srpske policije“, rekao je Đurđević.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Rektor se zahvalio Ministarstvu unutrašnjih poslova i ministru Vulinu na aktivnostima kojima potpomažu jačanje kapaciteta ove visokoškolske ustanove, a posebno vezanim za izgradnju nove zgrade informacione bezbednosti i digitalne forenzike.

Ministar Vulin najboljim studentima generacije 2020/2021 uručio je nagrade, a u sklopu posete Kriminalističko-policijskom univerzitetu obišao je i studentski dom, koji se nalazi u okviru univerziteta.