AKTUELNO

Direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac, biće sahranjen danas u 15:00 sati u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Opelo počinje za nešto manje od 20 minuta, a među mnogobrojnim članovima porodice i prijatelja, na Novo groblje stigao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Vučić je u crnom odelu, a u rukama nosi veliki buket belog cveća.

Foto: Pink.rs/N. Todorović

Ivan Tasovac preminuo je iznenada u svom domu u Beogradu 29. septembra. Hitna pomoć je stigla na lice mesta i bezuspešno pokušavala da ga reanimira. Imao je 55 godina. Tasovac je bio direktor Beogradske filharmonije od 2001. do 2013. godine.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Podsetimo, predsednik Vučić se oglasio pre nekoliko dana i istakao da ga je veoma potresla vest o iznenadnoj smrti velikog prijatelja.

Foto: Pink.rs/N. Todorović

Izuzetno me je pogodila vest o iznenadnoj smrti Ivana Tasovca, sjajnog pijaniste i umetnika, a pre svega izuzetnog čoveka, iskrenog prijatelja i saborca. Ivan je posvetio život najvećim ljudskim vrednostima – umetnosti i ljubavi prema otadžbini, koju je na svoj sofisticirani i jedinstveni način iskazivao muzikom, nepresušnom energijom i kreativnošću po kojoj će ostati upamćen u najvišim umetničkim i intelektualnim krugovima. Neumoljivi borac za prefinjenost protiv profanosti, za smisao u površnosti, Ivan je ostavio najdublji trag na umetničkoj sceni, ali i u srcima svih nas koji smo imali čast da ga poznajemo. Počivaj u miru, prijatelju moj, a mi ćemo nastaviti borbu za još bolju i jaču Srbiju, za koju si i ti živeo – napisao je predsednik tada na Instagramu.