AKTUELNO

Ivan Tasovac izgubio je bitku za život pre nekoliko dana, a danas će biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju!

Ivan Tasovac (55), direktor Beogradske filharmonije i bivši ministar kulture i informisanja danas će biti sahranjen na Novom groblju u Aleji zaslužnih građana, preminuo je 29. 09. 2021. godine u svom domu u Beogradu oko 21 sat.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Mnogi prijatelji Tasovca su se pojavili na Novom groblju u Beogradu, kako bi se oprostili od njihovog voljenog. Ivan će biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana, a na sahrani se pojavila baletska umetnica Aja Jung, koja je stigla da se oprosti do Ivana. 

Nakon Aje Jung stigao je i filmski režiser Milutin Petrović, koji je svojim prisustvom došao da ispoštuje svog kolegu. 

Foto: Pink.rs/N. Todorović

Na sahrani Tasovca došao je i glavnio urednik Informera Dragan J. Vučićević, koji je sa medijima podelio uspomene na Tasovca. 

Video sam ga letos, pričali smo o tome da idemo u kafanu, nije on bio sad neki zatucani čovek, koji je voleo samo klasiku, mnogo je voleo da ide u kafanu, imali smo naš običaj. Muzičarima je delio savete! Meni je više puta davao savete, da se ne nerviram, ali on se najviše nervirao. Mnogo ga je nervirala nepravda, to ludilo, što su ga čerečirili bez ikakvog razloga, ali to govori o njima, ne o njemu! - rekao je Dragan J. Vučivećić.

Video: Pink.rs/N. Todorović

Prisutna je i novinarka Ksenija Vučić koja je ispričala kako su izgledali dani druženja sa Ivanom Tasovcem.

Foto: Pink.rs/N. Todorović

Upoznala sam ga kad sam imala 11 godina i nije mi jasno da treba da uđem u kapelu i da se pozdravim sa njim, on je bio pun života i toliko je voleo sve ljude i toliko je voleo muziku. On je Srbji predstavio klasičnu muziku na sasvim drugačiji način. Uspeo je da napravi takav brend od te muzike, živeo je za novu zgradu na Ušću, živeo je za muziku! Ja ne mogu da verujem da toga više nema! - ispričala je Ksenija.

Video: Pink.rs/N. Todorović

Nakon Ksenije, na sahranu je došao i Čeda Jovanović kako bi ispoštovao kolegu i muzičara.

Foto: Pink.rs/N. Todorović

Na sahrani Ivana Tasovca pojavio se i predsednik države Srbije Aleksandar Vučić, a potom i zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić.

Foto: Pink.rs/N. Todorović

Na sahrani Ivana Tasovca pojavio se i njegov veliki prijatelj glumac Bule Gončić koji je ispričao i prisetio se lepih trenutaka koje je proveo sa njim. 

U ovom zaista tragičnom dobu za sve ono što se događa, zaista, ovo je najteža stvar koju smo primili, moje iskreno saučešće porodici, tako i svim prijateljima Ivana Tasovca. On je bio nesumnjivo velika kreativna energija, koja je bukvalno pomerila granice i pop kulturi. Velika kreativna enegija, jako mi je žao što nas je napustio, ali će njegova energija sigurno ostati sa nama. Imali smo jako dobre razgovore, imao je pametne savete, sa poštovanjem ću se rado sećati njegovih zaključaka - ispričao je Bule Goncić.

Nakon što su stigli prijatelji i porodica kako bi odali počast Ivanu Tasovcu, počelo je opelo, tokom kog su se čuli jecaji i plač prisutnih.