AKTUELNO

Porodična kuća i dvorište Stojana Vasića iz Cernice kod Gnjilana kamenovana je danas u poslepodnevnim satima, a Vasić se u trenutku napada nije nalazio na imanju, već se u kući nalazio njegov bratanac Ljubiša Petrović.

Foto: Kosovo Online

Ka dvorištu i objektima poletelo je više staklenih flaša i kamenica koje su napravile materijalnu štetu. Slučaj je prijavljen policiji koja je izašla i izvšila uviđaj, a Kancelarija za KiM očekuje da izgrednici budu uhapšeni i adekvatno sankcionisani, te da ovakva dela ne budu minimalizovana u albanskom društvu i međunarodnoj zajednici, jer, kako navode, svaki napad na Srbe na Kosovu i Metohiji jeste napad na naš ostanak i opstanak na vekovnim ognjištima.

Foto: Kosovo online

– Reč je o sramotnom zastrašivanju i napadu na Srbe koji žive u Cernici i pokušaju da se oni isteraju sa svog kućnog praga. Iako su kamenice bačene u Gnjilanu, inspirator ovog huliganskog akta nalazi se u Prištini odakle se antisrpskom retorikom i politikom nekažnjavanja podstiču ovakva i slična dela protiv Srba – poručuju iz Kancelarije za KIM.

Foto: Kosovo Online