AKTUELNO

Srpska nacionalna avio-kompanija Er Srbija zabeležila je neto profit od 0,9 miliona evra u 2016. godini, što je treća godina zaredom da domaća vazduholovna kompanija beleži pozitivan finansijski rezultat.

Ukupni operativni prihodi porasli su za pet odsto na 320 miliona evra, a prihodi od kod-šer sporazuma su povećani za 24 odsto na 26,7 miliona evra, saopšteno je danas iz Er Srbije.

Ove rezultate prati i porast broja putnika na 2,62 miliona, što je rast od odsto, kao i povećanje ukupnog kargo prevoza, koji je skočio na 4.913 tona, odnosno za 31 odsto.

Godinu je obeležilo uvođenje direktnih letova Er Srbije između Beograda i Njujorka 23. juna, koji su ponovo povezali Srbiju i SAD nakon pauze duže od dve decenije. Pre tog datuma, poslednji let srpske avio-kompanije ka Severnoj Americi obavljen je 1992. godine.

U Srbiji deset puta više gradilišta nego pre tri godine

Generalni direktor Er Srbije Dane Kondić izrazio je zadovoljstvo što je kompanija zabeležila neto profit od blizu milion evra u 2016. godini i pored značajnih investicija u poslovanje.

"Ove godine usmereni smo na jačanje naših komercijalnih rezultata, unapređenje efikasnosti poslovanja, kao i na kontrolu troškova i stabilnost bilansa stanja", rekao je on.

Siniša Mali, predsednik Nadzornog odbora Er Srbije i gradonačelnik Beograda, smatra da činjenica da je u 2016. godini ostvaren neto profit predstavlja veliki uspeh za Er Srbiju, imajući u vidu značajne investicije u flotu i mrežu kompanije.

Pokretanje dugolinijskih letova širokotrupnim avionom, kao što je Er Srbija učinila povezujući Beograd sa Njujorkom prošle godine, kako je istakao, uvek predstavlja skup poduhvat.

Mali je rekao da ta usluga "već ima pozitivne efekte po Srbiju u smislu povećanja broja turista koji dolaze iz SAD i jačanja naših poslovnih veza".

#Air Serbia

#zarada

'