AKTUELNO

Hidajet Biščević, veleposlanik RH u Srbiji, razgovarao je s novinarima nakon sastanka s Nenadom Perišem, ocem Mateja Periše koji je nestao u Beogradu 30. decembra nakon što je izašao iz kluba "Gotik" oko 2.30 časova.

- Sat vremena sam bio s ocem nestalog mladića. Iskazali smo mu podršku u ovim teškim trenucima i rekli da smo mu i dalje na usluzi. On podnosi sve s hrabrošću i snagom. Najteže mu je da prevlada period neizvesnosti s ljudske strane i okruženju u kojem ima medijskih špekulacija i nagađanja.

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

- Jer jedino istražitelji znaju u kojoj je fazi istraga. Preneo je svoju zahvalanost za predan rad srpske policije. Svako novo saznanje oni proveravaju. Čoveku je užasno teško. Nada još postoji - kaže.

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

Dve sestre su takođe bile vezane za mladića. Nenad je naišao na toplinu i ljudskost ljudi ovde u Beogradu. Zvao ga je zamenik gradonačelnika, ako treba da mu da bilo kakvu pomoć od grada Beograda. U celoj toj tragediji kaže da je otkrio jedno dobro lice ovog grada i ljudi. Nema druge nego da se čeka i nada najboljem. Nenad nam je rekao da su u kontaktu srpska i hrvatska policija. Ako bude trebala ronilačka ispomoć s vaše strane do nje će doći. Nenad ostaje u Beogradu koliko god bude trebalo.

Foto: TV Pink Printscreen

Matejev tata Nenad Periš oko u hrvatsko veleposlanstvo u Beogradu stigao je oko 11:30. Pre sastanka kratko se obratio novinarskim ekipama.

- Ja samo želim da se moj sin nađe. Pokušavam da budem trezven. Pokušajte da shvatite moj vapaj. Hvala svima na pomoći i saosećanju, od Beograda do mog Splita i predsednika Vučića, koji je pokazao da brine o tom slučaju, rekao je Nenad, jedva suzdržavajući suze.

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

Nakon toga otišao je na sastanak s hrvatskim veleposlanikom Hidajetom Biščevićem.

- Ako iko može da rešiti ovaj slučaj, onda je to MUP Srbije. Znam da sve pokušavaju i želim da znaju da ih poštujem - dodao je Nenad.