AKTUELNO

Ovoga puta Nik Kirjos je na strani Novaka Đokovića.

Kontroverzni australijski teniser Nik Kirjos već godinama napada Novaka Đokovića, nikada nije krio da ga ne voli, međutim kada je srpski as doživeo velike neprilike u Melburnu - bio je jedan od retkih koji ga je podržao.

Dok su ostale kolege Novaka Đokovića "mudro ćutale", Kirjos je poručio da je na strani srpskog asa, čak poručivši da ljudi nisu svesni šta ih čeka ako na kraju bude igrao na Australijan openu. Nakon odluke suda da Đokoviću vrati vizu, Kirjos se ponovo oglasio i nije promenio stav.

"Znamo da mediji vole da prave haos, osetio sam na svojoj koži, a isto to se sve dešava i sa Novakom. Iskreno, osećam se posramljeno kao australijski sportista koji zna šta je taj čovek uradio za nas i sport", rekao je Kirjos.

"Mislim da nismo na pravi način kontrolisali tu situaciju, a mediji to vole, vole da nas podele".

Australijski teniser bio je jedan od najvećih kritičara Novaka Đokovića, posebno od kada je planeta u pandemiji korona virusa, pa se tako obrušio na njega zbog Adrija tura. Tada je Đoković, kada je oslabio virus u Srbiji, organizovao humanitarni turnir, međutim posle njega mnogi su bili pozitivni, uključujući i njega samog.

Ništa od toga nije zaboravio, ali se i pored svog stava o Đokoviću stavio na njegovu stranu pošto smatra da nije u redu kako su se australijske vlasti ophodile prema njemu prethodnih šest dana.

Nažalost, Kirjos neće učestvovati na ovogodišnjem Australijan openu pošto je baš juče dobio pozitivan test na korona virus. Objasnio je da se dobro oseća i da je preduzeo sve mere kako bi se što pre oporavio, a da se nada da će već od naredne godine igrati u Melburnu.

#Novak Đoković