AKTUELNO

Džastin Kvil je i pre prvog procesa rekao da će Đoković pobediti Australiju, a i sada pred drugo suđenje govori da će najbolji teniser sveta nastupiti na Australijan openu.

Bližimo se konačno usijanju u slučaju Novaka Đokovića i njegovog boravka u Australiji. Posle preliminarnog ročišta u noći između petka i subote, saslušanja su zakazana za subotu u 23.30 po srpskom vremenu.

Đokovićevi advokati su tražili važan zahtev, koji ako sudija ispuni, ministar Aleks Houk će imati "vezane ruke" ukoliko Novak dobije slučaj. A poznati advokat Džastin Kvil veruje da će Đoković igrati na Australijan openu!

Ovaj advokat se već jednom oglašavao, pred prvo suđenje Đokovića, proteklog ponedeljka. On je tada najavio da će Novak odneti pobedu, što se i desilo, a i sada veruje da će njegovi advokati uraditi dovoljno da on može da brani trofej u Melburnu.

"Ja sam poprilično uveren da će Đoković dobiti privremenu zabranu deportacije. On samo treba da dokaže da postoji ozbiljan slučaj za suđenje", počeo je Kvil za jednu australijsku televiziju.

Kvil je objasnio šta to zapravo znači i zbog čega je to važno za Đokovića, koji sada odlazi u pritvor.

"To je jezik koji u suštini znači da postoji sporan slučaj. Jednom kada to dokaže, on će lako preći preko druge prepreke, a to je činjenica da neće morati da se vrati ovamo (u Australiju, prim. aut). On ne može da osvoji Australijan open u martu. Tako da, ako uspe da dokaže da postoji sporan slučaj, on će lako preći drugu prepreku, što je takozvani balans pogodnosti. Dobiće privremenu zabranu deportacije za narednih nekoliko nedelja, možda i mesec dana. I naravno, to je sve što je važno u ovom trenutku", rekao je Kvil.

Autor: