AKTUELNO

Ruski teniser Danil Medvedev priredio je ozbiljan skandal tokom polufinalnog meča na Australijan Openu sa Stefanosom Cicipasom. Ruski igrač je u drugom setu, iznerviran, žestoko verbalno napao glavnog sudiju Đaumea Kampistola, zbog toga što dopušta da otac grčkog tenisera suflira sinu tokom meča - što je zabranjeno.

- Da li su ti lud, hej da li si lud? - upitao je povišenim glasom Medvedev sudiju, na šta se ovaj tek samo trznuo da čuje šta mu priča Medvedev, koji je potom prešao na stvar:

Foto: Tanjug AP/Hamish Blair

- On može da priča sa ocem kod svakog poena. Da li si glup? Njegov otac može da mu priča kod svakog poena - pojačavao je Rus, a onda krenuo da urla iz sveg glasa:

- Njegov otac može da mu suflira kod svakog poena! Njegov otac može da mu suflira kod svakog poena! Odgovori mi na pitanje! Da li ćeš mi odgovoriti na pitanje? Da li možeš da mi odgovoriš na pitanje, molim te? - u dahu je ispalio Medvedev.

Sudija se tek tada značajno okrenuo, odgovorio Rusu nešto što se ovome nije dopalo, pa je ovaj nastavio u istim maniru - potpuno van sebe od besa:

- O moj bože, pa ti si tako loš čovek. Kako možeš biti tako loš u polufinalu Grend Slema. Pogledaj me! Tebi se obraćam! - dreknuo je Medvedev opet, najjače do tada, iskolačenih očiju.

- Šta hoćeš? - zauzeo je stav sudija, i dalje pribran i smiren.

- Da ga kazniš za "koučing" jer mu otac stalno suflira - ponovio je Mevedev, a onda nazvao sudiju "malom macom (small cat)" jer, kako je rekao, hoće da ostane pristojan da ne upotrebi drugu reč za mačku koja ima dvojako značenje.

Inače, Cicpas je u Melburnu već opominjan za "koučing", baš u meču koji je sudila Srpkinja Marijana Veljović, a ni to nije prvi put da Grk sluša savete od oca tokom meča, zbog čega je često na udaru protivnika i sudija.