AKTUELNO

Haos u Ukrajini, novinar i političar se potukli usred emisije.

Političke tenzije i zaoštreni odnosi u Ukrajini ovih dana, preneli su se po svemu sudeći i na medijski prostor. Sinoć je na najgledanijem ukrajinskom tok šou došlo do žestokog obračuna dvojice gositiju, političara i novinara.

U studiju emisije "Sloboda govora" Savika Šustera gostovali su član proruske partije u Ukrajini Nestor Sufrič, i novinar Jurij Butusov koji zauzima suprotni politički stav. Bustov revoltiran izjavama sagovornika ustao je i udario mu šamar, preneo je Daily Mail. Sufrič nije ostao hladne glave, pa mu je uzvratio istom merom, dok su ostali gosti u studiju pokušavali da ih razdvoje.

Do tuče je došlo kada je Šufrič istakao da je njegova "Platforma za život" druga po snazi u parlamentu, kao i da "narod Ukrajine podržava njegovu stranu", na šta je Butusov odgovorio optužbama da su "njeni članovi izdajice", nakon čega ih je optužio za izdaju i za "širenje ruske propagande u Ukrajini".

Šuster je poručio da je "na sudu da odluči da li je neko izdajnik", nakon čega je Bustov doleteo do njega i udario ga u lice. Šufrič je nakratko napustio studio, a po povratku je poručio rivalu da je "običan provokator", kao i da "grebe poput devojčice".

U studiju su bili i bivši predsednik Ukrajine Petro Porošenko, bivši premijer Arsenij Jacenjuk i bivši sekretar ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Oleksandr Daniljuk.

#Ukrajina

#tuča