AKTUELNO

Vladimir M. koji je pokušao da ubije svoju suprugu Milenu pre dva dana u porodičnoj kući u Kragujevcu sproveden je danas na saslušanje pred Višim javnim tužiocem u ovom gradu gde se branio ćutanjem, saznaje “Blic”.

Prema informacijama koje posedujemo on je pred tužilaštvom rekao da se nalazi u teškom psihičkom stanju te da zbog emotivnog rastrojstva nije u stanju da iznosi odbranu.

Njemu se na teret stavlja krivično delo ubistvo u pokušaju i neovlašćeno držanje oružja. Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudu da mu odredi pritvor zbog bojazni od bekstva, uticaja na svedoke i uznemirenja javnosti.

Foto: Facebook.com/privatna arhiva

Podsetimo, Vladimir M. je u noći između nedelje i ponedeljka upucao svoju suprugu Milenu u kući njegovih roditelja u kragujevačkom naselju Pivara. Nesrećna žena, koja je radila kao lekar u Nemačkoj, u Drezdenu, pogođena je u vrat, nalazi se u kritičnom stanju i lekari se bore za njen život.

Vladimir je Milenu ranio posle rasprave čija tema je, kako se pretpostavlja, bio zajednuički život supružnika. Kako se nagađa, ona je želela da vodi decu sa sobom u Nemačku, dok se on tome protivio. Nakon šta je pucao u suprugu, Vladimir je pobegao, da bi u ponedeljak bio otkriven i opkoljen dok se nalazio u svom vozilu. Pretio je samoubistvom, a na kraju se predao policiji.

Autor:

#Kragujevac

#Nasilje