AKTUELNO

Koliko puta ste se zapitali prilikom planiranja vašeg putovanja koju količinu cigareta možete preneti preko graničnih prelaza?

Sezona je odmora, mnogi planiraju putovanja i odlazak na more, a jedno od glavnih pitanje koje muči srpske turiste, tačnije pušače jeste koju količinu cigareta mogu da ponesu, a da ne budu kažnjeni na granici.

Na Fejsbuk stranici "Uživo iz Grčke" pojavio se status nezadovoljne turistiknje iz Srbije, koja je bila šokirana zbog koje količine cigareta je dobila kaznu na graničnom prelazu Dorijan.

- Šokirana sam ponašanjem carine na Dorijanu i dozvoli za 2 kutije cigareta po osobi i kazni novčanoj... - piše u objavi na Fejsbuku.

Pored problema sa cigaretama, turisti iz Srbije koji se odluče da letuju u Grčkoj moraju da obrate pažnju i na novčane kazne u saobraćaju.

Grčka policija je, kako smo već pisali, od početka ove letnje sezone najrigoroznija dosad, o čemu svedoče i brojne saobraćajne kazne koje ovih dana plaćaju srpski turisti! Naizgled banalno bacanje opuška iz automobila ili telefoniranje u toku vožnje može vas koštati skidanja tablica i oduzimanja vozačke ili saobraćajne dozvole na čak 60 dana!

Takođe, ne treba zanemariti ni cene goriva, koje su zbog rata u Ukrajini otišle u nebesa. Tako je na najjeftinijoj pumpi u jednom trenutku cena bezolovnog benzina bila čak 2,22 evra po litru (260.94 dinara).

Kada sagledamo sve ove činjenice, možda bi svi koji planiraju da odmor provedu u Grčkoj, trebalo da razmisle još jedanput hoće li to učiniti.