AKTUELNO

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović svečano je danas otvorio novu rumunsku fabriku "TeraStil Srbija" u Leskovcu, investiciju vrednu 11 miliona evra, koja će iz tog grada izvoziti građevinske "sendvič panele" na tržišta balkanskih zemalja.

Stevanović je svečano pustilo u rad proizvodnu liniju ove fabrike, zajedno sa gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem i izvršnim direktorom "TeraStil Srbija" Zoranom Cvijovićem.

- Bilo bi mi drago da svaki dan presecamo po jednu ovakvu vrpcu - poručio je Stavanović na svečanom otvaranju ističući da je nova fabrika posledica toga što je Srbija postala dobra izvozna destinacija, sa dobrim poslovnim okruženjem.

- I vama i kompaniji čestitam na pobedi koju ste zajedno izvojevali, a nadam se na zadovoljstvo svih vas, čitavog Leskovca, ali i juga Srbije - rekao je Stevanović dodajući da pre samo tri godine u istoj toj hali nijebilo ničeg.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede pozvao je "TeraStil" da ozbiljno razmišlja o širenju, kako bi u potpunosti pokrili uvoz ovog proizvoda iz inostranstva, i poručio da je resorno Ministarstvo spremno da ih u tome podrži.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović izjavio je da je Leskovac je još jednom pokazao da je atraktivno okruženje za ulaganje, i da je srećan što su rumunski prijatelji to prepoznali.

- Zadovoljan investitor je najbolja preporuka za privlačenje novih investitora, a mi ćemo učiniti sve da "TeraStilu" pružimo sve uslove za efikasno poslovanje u našem gradu. Za svaku odgovornu lokalnu samoupravu otvaranje novih radnih mesta jedan od najvažnijih ciljeva - rekao je Cvetanović.

Izvršni direktor "TeraStil Srbija" Zoran Cvijović je rekao da je u novoj fabrici obezbeđen posao za 81 radnika. Prema njegovim rečima, cilj je da vrednost proizvodnje i prodaje fabrike u Leksovcu u 2018. godini dostigne 28 miliona evra.

#Fabrika

#Leskovac

'