AKTUELNO

Bojović je navodno u telefonskom razgovoru s bliskim prijateljem rekao da ga za Srbiju više ništa ne vezuje.

Bojović je navodno u telefonskom razgovoru s bliskim prijateljem rekao da ga za Srbiju više ništa ne vezuje.

Luka Bojović se razočarao u pojedine prijatelje

- Srećan sam zbog oslobađajuće presude, jer sam dokazao da nisam kriminalac i da sam u svojoj zemlji konačno slobodan čovek. Ali ja se u Srbiju više nikad neću vratiti. Ovde mi je porodica, želim da nastavim da živim u Španiji kad izađem iz zatvora. Razočarao sam se u neke prijatelje. Kad bih se i vratio, svestan sam da se ne bih osećao bezbedno. Ni ja, ni moja porodica - ispričao je Bojović, koji je u Srbiji godinama označavan kao vođa "zemunskog klana", a u Španiji kao vođa grupe Arkanovi "tigrovi".

Luka je rekao i da ne može da prežali smrt svog brata Nikole, koji je ubijen u Beogradu 2013.

- Ubili su mog brata, nevinog čoveka samo da bi meni napakostili. Nikola u životu ni mrava nije zgazio, a eto kako je završio. Taj metak bio je namenjen meni. Mnogo mi nedostaje i ne mirim se sa činjenicom da ga nikad više neću videti. I to je jedan od razloga što ne želim da se vraćam u zemlju - poručio je Luka prijateljima u Beogradu.

Inače, Bojović je i ranije, tokom suđenja u Španiji, govorio da se ne oseća bezbedno u Srbiji i da ne bi voleo da se vrati, niti da traži da izdržava zatvorsku kaznu u svojoj zemlji umesto u Španiji jer se plaši da će biti ubijen.

Luka Bojović izdržavao 18 godina robije

Da podsetimo, Luka Bojović u Španiji izdržava kaznu od 18 godina robije, na koju je osuđen 2015. godine.

Bojović je pravosnažno oslobođen optužbi za nekoliko ubistava i pokušaja ubistava jer je kaznu zatvora od 15 meseci izdržao u ekstradicionom pritvoru.

Luka Bojović nije osuđen u Španiji zbog brutalnog ubistva "zemunca" Milana Jurišića Jureta 2009, već samo zbog držanja oružja, falsifikovanja dokumenata i zato što je bio član organizovane kriminalne grupe.

Bojović je oslobođen optužbi za ubistvo, jer s obzirom na izjavu svedoka Miloša Simovića, sud ne može nedvosmisleno da zaključi da je on odgovoran za likvidaciju Jurišića, čije je telo raskomadano, a ostaci bačeni u reku Menzares - navedeno je u odluci španskog suda.

Luka Bojović bi u Beograd samo zbog jednog razloga

Luka je rekao prijateljima da bi u Beograd došao samo zbog jedne posete.

- Velika mi je želja da posetim grob svog oca Vuka, koji je umro 2014. godine, kao i grob brata Nikole. Ali meni u Srbiji nema života - kazao je Luka.

Prema odluci Ministarstva pravde Španije, on će, posle deset godina u španskom zatvoru, odnosno izdržane polovine kazne zbog organizovanog kriminala, biti proteran i avionom vraćen u rodni Beograd.

Ministarstvo pravde Srbije je pre nekoliko nedelja saopštilo da je od španskih organa obavešteno o pokretanju postupka proterivanja srpskog državljanina Luke Bojovića koji je u toj zemlji služio kaznu od 18 godina zatvora zbog učešća u organizovanom kriminalu. U saopštenju je bilo navodeno i to da se protiv Bojovića u Srbiji trenutno ne vodi krivični postupak niti postoji kazna koja mu je izrečena i koju treba da izdržava.

Sa Bojovićem, ukoliko danas stigne, razgovor će obaviti pripadnici MUP Srbije, koji će ga, prema nezvaničnim saznanjima, upozoriti da je bezbednosno ugrožen.

On je u Srbiji svojevremeno bio optužen za ubistvo Branka Jeftovića Jorge i za pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka 2004. godine, kao i za ubistvo njihovih telohranitelja Dejana Živančevića i Milutina Jovičića, koji su tom prilikom nastradali. Pravosnažno je oslobođen svih tih optužbi, te Srbija Bojovića ne potražuje ni za jedno krivično delo.

Autor: