AKTUELNO

Novak Đoković je posle osvajanja Australijan opena juče zvanično napustio Melburn. Navijači su u euforiji ispraćali našeg asa, uz neverovatne scene na aerodromu. Policija je imala pune ruke posla, mnogi su želeli da odvoje Novaka od navijača, ali im je čak on sam izlazio u susret. Delio je autograme, potpisivao zastave, pravio fotografije sa navijačima.

ISPRAĆEN KAO HEROJ

Radovan Bibić, zamenik urednika sportske rubrike u ''Srpskom telegrafu'', kaže da je Novak do ovog impozantnog rezultata došao teško i još težim putem, koji je započeo haosom u Australiji. Sve se promenilo od onog trenutka kada su u Australiji ukinuli sve zabrane, jer su shvatili da im turnir propada bez višestrukog šampiona.

- Novak je u zemlju ušao inkognito, jedna televizijska ekipa je to ispratila, nije bilo prevelike pompe. Čovek je otišao, spremio se, prvo pobedio u Aderlejdu, pa na Australijan openu, kao gospodin - rekao je Bibić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kada je Novaku bio zabranjen ulazak, Australijanci su bili protiv njega, proteran je, i oni su to ispratili sa oduševljenjem, a ove godine, kada je odlazio iz Australije, ispraćen je kao heroj, dodao je Bibić.

- Ti neutralni su ga slavili, suze su ispraćene u celom svetu, i odjednom je on ponovo najbolji igrač, priča se za 365 dana potpuno okrenula - dodao je Bibić.

Novinar Dejan Anđus rekao je da se prošle godine izuzetno uplašio za situaciju, međutim, sve se, kako kaže, dobro završilo.

- Imamo dosta nejasnoća u pravnom smislu, za sve što se dešavalo. Kome je davao suđenje, u kojim pritvorima je bio... Osvojio je 22. grend slem, i nema dileme da će biti rekorder. Nadal je potpnuo ispada u prvim kolima, ali ne treba da zaboravimo da se uvek vraća. To se Novaku nikada nije dešavalo. On je uvek konstantan - rekao je Anđus.

Foto: TV Pink Printscreen

Anđus je istakao da Britanija nikada nije bila loše naklonjena prema Novaku, posebno jer se dosta govorilo o njegovom druženju sa prinčevima, kao i to, da je javno bio prihvaćen na Dvoru.

- I Amerika kao država je pružila ruku Đokovuću, i doprinela mogućnosti da bude rekorder nad rekorderima - naveo je Anđus.

Autor: