AKTUELNO

Na Aerodromu Nikola Tesla danas je dočekan petomilioniti putnik za ovu godinu, što najveći rekord u 55 godina postojanja aerodroma.

Petomilioniti putnik je sportski novinar Nebojša Vušković koji je jutros otputovao za London. On je kao nagradu dobio dve avionske karte za bilo koju evropsku destinaciju i godišnju propusnicu za laundž deo Aurodroma "Nikola Tesla".

Foto: Tanjug

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da su izvanredni rezultati poslovanja aerodroma posledica napora sadašnje i prethodne Vlade Srbije kao i pokazatelj da je Srbija na pravom putu.

- Beograd je postao sedište Transportne zajednice, a dobili smo i da jedini grad u sveti pored Ciriha gde će se održati najveći svetski skup inovatora "Word Minds" bude u Beogradu - rekla je Brnabić.

- Sve što radimo dovodi ljude u Srbiju i promoviše našu zemlju, što doprinosi da ima sve više putnika i prihodima u budžetu - naglasila je ona. Kako je rekla Srbija je na pravom putu" i sa svim što smo postigli biće lakše ići dalje".

V.D. direktora Aerodroma Nikola Tesla Saša Vlaisavljević rekao je da pre četiri godine aerodrom nije imao kapacitet da primi ovoliko putnika , kao i da je profit bio 125.000 evra.

- U ovoj godini bližimo se zaradi između 28 i 29 miliona evra, broj putnika veći je za 51 odsto, a vrednost akcija Aerodroma povećana je četiri puta - rekao je Vlaisavljević. On je dodao da su ove četiri godine najbolje u istoriji Aerodroma.

Foto: Tanjug

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je i predsednik Nadžornog odbora Er Srbije rekao je da je uspešno poslovanje Aerodroma dokaz ogromne promene na bolje, kako Beograda tako i Srbije.

- Kada sam učestvovao u dogovorima sa Etihadom, bili smo na ivici bankrota, a sa ovo najbrže rastući aerodrom u region - rekao je Mali.

Dodaje da je ponosan kao Beograđanin što Beograd ima najbolji Aerodrom, najbolju nacionalnu kompaniju i nikada veći broj gostiju.

- U novembru je nezaposlenost bila ubedljivo najmanja 88.120 nezaposlenih. To su sve rezultati teških i nepopularnih odluka koje je donosio Aleksandar Vučić, a ja očekujem još bolja vremena i još više putnika - rekao je Mali.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež rekao je da je Beograd postao regionalni saobraćajni centar, kao i da je neprocenjiva vrednost onoga što je Aerodrom uradio za privredu Srbije.

- Koliko je samo poslovnih ljudi došlo, kao i turista teško je izračunati koliki je to doprinos, a treba istaći i da je kargo saobraćaj sa ovog aerodroma uvećan skoro 270 puta od 2013. godine - rekao je Ccadež.

Pročitajte još: Matić: U narednih šest meseci dolazak Alibaba grupe u Srbiju

#Aerodrom Nikola Tesla

#Ana Brnabić

#Marko Čadež

#Siniša Mali

#rekord

'