AKTUELNO

Ove godine su u Lazarevcu realizovane dve velike investicije, čime je bitno rešen problem nezaposlenosti u toj opštini, uz radove na izgradnji infrastrukture, izjavio je danas predsednik te opštine Bojan Sinđelić i dodao da očekuje otvaranje porodilišta u Lazarevcu polovinom naredne godine.

- Na početku 2017. godine, obećali smo građanima da će to biti godina investicija i iskreno se nadam da smo to ostvarili i da su građani zadovoljni - rekao je Sinđelić sumirajući rezultate rada u ovoj i planove za narednu godinu. On je istakao dve velike investicije u Lazarevcu - ulaganje turske kompanije Birlešik tekstil u stari pogon „Beka“, gde će biti zaposleno oko 600 radnika, kao i izgradnju „Stop shop“ parka gde je zaposleno oko 250 ljudi.

Time je, kako je rekao, bitno rešen problem nezaposlenosti u Lazarevcu. Pored toga, Sinđelić je naveo da je ove godine, uz pomoć grada, vlade i predsednika, izgrađeno, odnosno asfaltirano više od 42 kilometra putne infrastrukture. - Od naših sredstava uradili smo više od tri kilometra fekalne kanalizacije i više od šest kilometara vodovodne instalacije - rekao je Sinđelić.

Posebno je istakao da se završavaju radovi na porodilištu u Lazarevcu, te dodao da očekuje da svečano otvaranje tog objekta polovinom 2018. godine. Takođe, rekao je da se završavaju radovi u glavnoj ulici u Lazarevcu, a da su počeli radovi na zameni stolarije na vrtiću „Rakila Kotarov Vuka“.

Foto: Wikipedia

Sinđelić je najavio nastavak radova na putnoj infrastrukturi, kao i na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži. - Ulica Kralja Petra takođe će biti rekonstruisana, a biće zamenjena i stolarija na Domu zdravlja, koja dugi niz godina nije menjan - dodao je Sinđelić. Kao projekte koji će uslediti, Sinđelić je naveo i obnovu Ulice Janka Stajčića, izgradnju balon hale u OŠ „Vojislav Voka Savić“ i hale u osnovnoj školi u Rudovcima. Takođe, Lazarevčani koji žive u severoistočnom delu opštine, od sredine naredne godine dobiće vodu, naveo je Sinđelić.

Pročitajte još: Stefanović: Srbija nema nikakve veze sa gomilanjem migranata na granici sa Hrvatskom

#Investitori

#Lazarevac

#Nezaposlenost

'