AKTUELNO

Još jedna uspešna godina za Beogradski aerodrom.

U prošloj godini Aerodrom "Nikola Tesla" ostvario je bruto dobit od 3,26 milijardi dinara, što je za 74,93 miliona dinara više nego godinu ranije, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Kako objašnjava Mihajlovićeva, Aerodrom "Nikola Tesla" imao je još jednu vrlo uspešnu poslovnu godinu i to, prema njenim rečima, pokazuju najnoviji poslovni rezultati ovog javnog preduzeća.

- U 2017. godini Aerodrom 'Nikola Tesla', kao najbrže rastući aerodrom u regionu, ostvario je bruto dobit od 3,26 milijardi dinara, što je za 74,93 miliona dinara više nego 2016. godine. Finansijski rezultat aerodroma povećan je za 6,67 procenata u odnosu na prošlu godinu - rekla je Mihajlovićeva.

Prema njenim rečima, ovi podaci govore u prilog budućem razvoju i investiranju u Aerodrom "Nikola Tesla".

- Ono što je, takođe, važno jeste da Srbija iskoristi svoj tranzitni položaj, čime će ovaj aerodrom i u budućnosti beležiti još bolje rezultate - izjavila je Mihajlovićeva.

Ona je podsetila da su prošle godine kroz Aerodrom "Nikola Tesla" prošla 5,34 miliona putnika, što je povećanje od devet odsto u odnosu na godinu ranije. Dodaje i da je prevoz robe i pošte u 2017. bio veći za oko 40 odsto u odnosu na 2016. godinu.

#Aerodrom

#Aerodrom Nikola Tesla

#Zorana Mihajlović

'