AKTUELNO

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić sastao se sa novoimenovanim japanskim ambasadorom u Srbiji, Đinićijem Marujamom (Jinići Maruyama).

Na sastanku je konstatovano da je dosadašnja saradnja Vlade Republike Srbije i japanskih kompanija u oblasti energetskih projekata veoma uspešna, saopštilo je resorno ministarstvo.

- U zajedničkom interesu Vlade Republike Srbije, Vlade Japana i japanskih kompanija je, pre svega, sprovođenje projekata koji unapređuju mere zaštite životne sredine, kao i energetsku efikasnost, po ugledu na Japan - izjavio je ministar Antić.

Na sastanku je zajednički ocenjeno da se realizacija projekta "Izgradnja postrojenja za odsumporavanje TENT A", u saradnji sa japanskom agencijom JICA, odvija predviđenom dinamikom, i da može da posluži kao primer dobre prakse za buduću saradnju, kao i da svakako daje značajan doprinos unapređenju zaštite životne sredine u Srbiji.

- Za nas je saradnja sa japanskim kompanjama višestruko značajna, budući da je na projektima angažovana domaća operativa, koja sada ima priliku da koristi nova znanja i savremene tehnologije japanskih partnera, koji su u toj oblasti dostigli zavidan nivo - kazao je Antić.

Ambasador Marujama izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, izrazivši nameru da se ona intenzivira kako u oblasti energetske efikasnosti, tako i u rudarstvu i geologiji.

Pročitajte još: Srbija i Hrvatska potpisale Memorandum o rekonstrukciji pruge Beograd-Zagreb

#Aleksandar Antić

#Japan

#Sastanak

#ambasador

'