AKTUELNO

Državni sekretar Dragan Stevanović rekao je da danas počinje novi period za ovu kompaniju.

Ugovor o prodaji Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB), koju je kupila kompanija Al Dahra iz Iriga za nešto više od 105 miliona evra, potpisan je danas u Beogradu. Ugovor su u Ministarstvu PRIVREDE potpisali državni sekretar Dragan Stevanović i kopredsednik i suosnivač Al Dahra holdinga Kadim Abdul Aldarei.

Stevanović je rekao da danas počinje novi period za kompaniju PKB, a samim tim i za Srbiju.

- Kakav je izazov za Srbiju predstavljala kompanija PKB danas znaju gotovo svi. Mislim da je vreme koje je iza nas, vreme teškog, napornog i veoma kompleksnog rada svih koji su bili uključeni u ovaj proces - rekao je Stevanović.

On je podsetio da je kompanija Al Dahra ponudila nešto više od 105 miliona evra za nepromenljivu imovinu PKB, odnosno zemlju, objekte, opremu i mehanizaciju neophodnu za proces proizvodnje, te da će Srbija na to, dodao je, dobiti nešto više od 17 miliona evra za "promenljivu" imovinu - stada i grla koji će novi vlasnik da preuzme.

Aldarei je rekao da predstavnici te kompanije prepoznaju značaj PKB za Srbiju i građane i obećao da će ta kompanija biti tri puta bolja nego danas.

- Poslaćemo pravu poruku za Srbiju i Srbe, da radimo najbolje da osiguramo da PKB dobro posluje - rekao je Aldarei.

#Evri

#PKB

#Prodaja

'