AKTUELNO

Na konkurs su se javila dva potencijalna partnera Grada Beograda za rekonstrukciju Sava centra.

Na javni poziv Grada Beograda za podnošenje prijava za osnivanje zajedničkog privrednog društva koje će rekonstruisati i upravljati Sava centrom, zajedničku ponudu su dale tri vodeće kompanije u zemlji - Aerodrom "Nikola Tesla", Beogradski sajam i Energoprojekt Holding, saopštio je taj konzorcijum.

Odluka o zajedničkom nastupu doneta je na zdravim ekonomskim osnovama, imajući u vidu poslovni uspeh sve tri kompanije pojedinačno, kao i privredni i tržišni potencijal ovih preduzeća.

Višedecenijsko poslovno iskustvo u različnim privrednim oblastima, finansijski i intelektualni kapital koji donosimo, kao i želja da još više unapredimo domaću privredu, a Beograd postavimo u centar evropskih kongresnih zbivanja, naš su zajednički interes.

Verujemo da će Grad Beograd imati težak zadatak da odabere najboljeg ponuđača i nadamo se da je naš tim budući partner u procesu revitalizacije Sava centra kao kulturnog, turističkog i kongresnog središta regiona, navedeno je u zajedničkom saopštenju.

Foto: Wikipedia

Na javnom pozivu za podnošenje prijava za osnivanje zajedničkog privrednog društva radi rekonstrukcije i upravljanja kongresnim centrom Sava centra u sredu otvorene dve ponude - jedna kompanije Delta Holding i druga konzorcijuma koji čine Aerodrom "Nikola Tesla", Energoprojekt Holding i JP Beogradski sajam.

U Starom dvoru su otvarane koverte sa dokumentacijom dva potencijalna partnera Grada Beograda za rekonstrukciju Sava centra.

Tako je završena prva faza postupka, a do sredine januara očekuje se odluka da li su podnosioci ponuda ispunili neophodne uslove konkursa.

U drugoj fazi postupka podnosioci će dati i obavezujuće ponude, za šta će imati rok od još 60 dana.

Grad Beograd očekuje da će do kraja aprila sa izabranim partnerom potpisati ugovor i ubrzo nakon toga započeti postupak rekonstrukcije i profesionalizacije Sava centra,

S.M.

#Centar ''Sava''

#Tender

#sajam

'