AKTUELNO

Nacionalni avio-prevoznik Er Srbija, koji danas obeležava petu godišnjicu poslovanja od uspostavljanja strateškog partnerstva sa Etihad Ervejzom, prevezao je od 26. oktobra 2013. godine 12 miliona putnika na više od 150 hiljada letova, na više od 40 destinacija u svetu.

- Ponosni smo što ovaj značajan jubilej dočekujemo kao apsolutni lider u regionu. Nastavljamo dalje sa još ambicioznijim ciljevima - izjavio je generalni direktor Er Srbije Dankan Nejsmit, saopšteno je iz Er Srbije.

O uspehu srpskog avio-prevoznika svedoči i priznanje renomiranog sajta za rejting u oblasti civilne avijacije AirlineRatings.com, koji je Er Srbiju ocenio kao najbolju avio-kompanija jugoistočne Evrope u tekućoj 2018. godini, uz maksimalnih sedam zvezdica u kategoriji bezbednosti i pet zvezdica za kompletan proizvod i uslugu.

Pokretanje nove srpske nacionalne avio-kompanije počelo je potpisivanjem kod-šer sporazuma između Jat ervejza i Etihad ervejza 15. aprila 2013. godine, nakon čega je kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata 1. avgusta iste godine potpisala Ugovor o strateškom partnerstvu sa Vladom Srbije.

Prvi avion u bojama Er Srbije - A319, pod imenom "Novak Đoković", poleteo je 26. oktobra 2013. godine iz Beograda za Abu Dabi, dan nakon zvaničnog predstavljanja kompanije javnosti.

#Er Srbija

#Putnici

'