AKTUELNO

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas sa ambasadorima deset arapskih zemalja u Beogradu, sa kojima je razgovarao o mogućnostima za privlačenje novih investicija u Srbiju i unapređenju trgovinskih veza naše zemlje i arapskog sveta.

Radnom ručku sa ministrom u ambasadi Tunisa, osim ambasadora te zemlje, prisustvovali su i ambasadori Alžira, Egipta, Maroka, Libana, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Iraka, Palestine, Kuvajta i Libije.

Ljajić ih je upoznao za svim pogodnostima koje su dostupne investitorima u Srbiji i istakao da je naša zemlja vodeća u regionu kada je u pitanju privlačenje stranih investicija.

Kao posebno interesantnu oblast za ulaganja, Ljajić je naveo sektor banjskog i zdravstvenog turizma i pozvao sve zainteresovane investitore da ulažu u razvoj srpskih banja, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Tokom susreta bilo je reči i o mogućnostima za unapređenje trgovinske saradnje kroz različite oblike bilateralnih aranžmana između Srbije i deset arapskih zemalja.

#Rasim Ljajić

'