AKTUELNO

Životne muka zadrugara nikoga neće ostaviti ravnodušnim!

Već nedeljama šuška se o teškoj životnoj sudbini Nikole Orozovića, o kojoj takmičar treće sezone rijaliti programa "Zadruga" nije želeo da kaže ni reč sve do večeras.

Naime, nakon "Nominacija" usledila je "Igra istine" u kojoj je Orozović dobio pitanje vezano za njegovu potresnu prošlost, a takmičar je krenuo da do detalja opisuje svoje tužno detinjstvo.

Foto: TV Pink Printscreen

Bilo mi je potrebno mnogo hrabrosti da bih ovo ispričao. Ne želim da me bilo ko sažaljeva. Od kada sam ušao u "Zadrugu" teret je sve veći. Ne mogu zbog tih stvari da se opustim, mislim da kada budem rekao ovo, da ću moći da budem opušteni. Inače, ovo je jedina stvar koju sam se plašio da će ovde da se sazna. Moji roditelji možda nisu najbolji roditelji, ali ja ih volim najviše na svetu. Moje roditelje niko ne bi smeo da osuđuje, sem mene. Želim da se izvinim svojoj porodici, posebno mojoj sestri koja nije iz ovoga sveta - počeo je svoju priču Nikola.

Foto: TV Pink Printscreen

Moj otac je iz Hrvatske, gde je živeo lepo, sve do rata. 1993. su se preselili u Srbiju, mislim da su prodali sve, uspeli su da se izdignu iz situacije. Moj otac je upoznao moju majku, ona je iz Šumadije, brzo smo se rodili moja sestra i ja. Živeli smo savršenim životom, sve je bilo kako treba. Kako je vreme proticalo, posledice rata došle su na svoje, otac je počeo da konzumira alkohol. Inače, kada je došao iz Hrvatske, otvorio je transportnu firmu, bilo ga je jako malo u mom životu, a kada je počeo da konzumira alkohol, još manje. Kada sam prolazio pored kafane kada sam se vraćao sa treninga, viđao sam ga. Klinci su počeli da me zadirkuju, ja sam postao anksiozan, u školi je počelo to da se manifestuje. Alkohol je uzeo maha kada je moj otac doživeo prvu saobraćajnu nesreću. Leteo je u provaliju 2 metara i ostao je živ. Kada je sekao drva kod mog dete nakon toga, prerezao je sebi grkljan i hvala Bogu ostao živ. Kada je imao 3,9 promila alkohola u krvi, doživeo je drugu saobraćajnu nesreću, udario je u drugo auto. Naravno, odgovarao je za povrede drugog čoveka u autu. Najteže mi je palo kada je doživeo delirijum, priviđao je stvari. To je sve uticalo jako loše na mene, majka je prihvatala jako loše. Završio je u psihijatriji, jedva je to preživeo. Njegov mozak bio je mozak čoveka od 60 godina, a imao je 40. Nije smeo da pije, majka je pripretila da će da završi brak - govorio je Orozović.

Dok je sve ovo govorio, reakcije ostalih takmičara bile su potresne. Niko nije verovao u ono što čuje, a naročito Iva Grgurić, koja se u jednom trenutku uhvatila za glavu. Nikola je nastavio priču osvrnuvši se na težak period u školi.

Foto: TV Pink Printscreen

Imao sam problema u školi, kako sa vršnjacima, tako i sa starijima od sebe. U jednom trenutku zastao sam sa razvojem. Moja sestra, koja je bila mlađa, prestigla me je u rastu. Naravno bilo je mnogo zadirkivanja, išao sam drugim putevima u školu, postao povučen, što inače nisam.

Mnogo mu je teško palo kada je njegova majka zatražila razvod braka od njegovog oca.

Moja je majka želela razvod. 2011. godine oca odvode u zatvor. Majka želi da se seli, ja ne želim. Počinju stalne svađe sa majkom, preselili smo se. Maja je otvorila svoje lokale, borila se. Otac se vratio iz zatvora i zatekao praznu kuću, naročito se potresao što nema sestre, jer je jako vezan za nju. Ona i dan danas ne priča sa njim, ona je takva - govorio je zadrugar.

Pogledajte detaljnije u video prilogu u nastavku teksta.

Autor: S.Š.

#Nikola Orozović

'