AKTUELNO

U Hitnoj pomoći ovakav slučaj ne pamte!

Kristin Rols (68) iz Flikstona u Grejter Mančesteru, pozvala je hitnu pomoć te dirala koleno bolničara dok je obavljao pregled i pokušavao da joj izmeri krvni pritisak, pre nego što je ruku stavila na njegove prepone.

Bolničar, koji je ostao anoniman, ispričao je na sudu u Mančesteru da joj je odgurnuo ruku, ali da je tada penzionerka pokušala da pomazi njegovi grudi, što isto nije uspela te mu je na kraju rekla da je otpušten i da odj****.

Policija je kasnije uhapsila Kristin zbog incidenta koji se dogodio 24. aprila prošle godine u stanu za beskućnike gde je smeštena.

Kristin je rekla da se ne oseća krivom, a zbog gubitka pamćenja i problema s alkoholom, poslata je na veštačenje. Ovo nije prvi put da u kasnim godinama ima problema s policijom.

Njoj je prthodno zabranjeno da zove hitnu pomoć, osim u slučaju prave hitne situacije, jer je u alkoholisanom stanju imala naviku da zove hitnu pomoć.

Uprkos njenim godinama, sud je naredio da se Kristin privremeno upiše u registar seksualnih prestupnika, zajedno s pedofilima i silovateljima, dok ne dođu nalazi psihološkog veštačenja.

- Činila se 'klasičnom' normalnom Kristin kod koje smo bili u više navrata. Nije izgledala opijena do te mere da nije mogla da shvati šta se događa. Puno puta smo je zatekli pijanu, mada je svaki put to poricala - ispričao je bolničar.

Govoreći o incident koji se dogodio, bolničar je ispričao da je seo preko puta nje i stavio njen dlan, okrenut prema gore, na svoje koleno.

- Ona je okrenula ruku i uhvatila me za koljeno na šta sam joj rekao da je neprilično da me tako dira. Pitao sam je šta to radi na šta mi je odgovorila da proverava može li me naterati da poskočim - ispričao je.

- Sklonio sam ruku sa kolena i probao da objasnim kako je tako ponašanje neprihvatljivo, Ona je na to odgovorila tako što je probala da me uhvatiti za prepone i pitala: 'Koliko je veliki?'. Morao sam da je sklonim od sebe - objasnio je.

Kako kaže, kada su on i kolega odlazili iz njenog stana, rekla im da od****i da idu, pa ponovo pokušala da ga dodirne i to po grudima.

Kristin je ispričala policiji da je pozvala hitnu jer je pala u stanu i da ju je sve bolelo, a kada su bolničari stigli da je stavila ruku na koleno jednog od njih kako ne bi pala.

Dodala je da joj pamćenje nije jako dobro.

- Nisam pokušavala da zgrabim njegove prepone niti da budem neprijatn - dodala je ona.

Kristin nije svedočila na sudu jer je procenjeno da treba ići na psihološko vještačenje, ali je prisustvovala svedočenju bolničara te se moglo čuti kako komentariše svom socijalnom radniku da su se momci dogovorili šta će reći i da je sve namešteno. Kristin će ponovo ići na sud sledeći mesec kada se završi veštačenje.

#Hitna pomoć

'