AKTUELNO

Postoji niz misterija sveta koje verovatno nikada neće biti otkrivene ili objašnjenje, ali jedna je posebno izluđujuća - to je misterija rupe na unutrašnjem delu zipo upaljača.

Postoji više teorija.

"I dalje mi nije jasno čemu služi rupa na tvrdoj tkanini upaljača. Neki kažu da se tu čuva rezervni kremen. I stvarno, on savršeno paše u rupu, ali kompanija savetuje da se kremenje čuva ispod tkanine, jer ovako lako može da ispadne kad se otvara. Neki kažu da se kroz njega sipa benzin pomoću standardne flašice, ali u kompaninji kažu da treba podići tvrdu tkaninu i tek onda sipati tečnost. Neki kažu da rupa služi za ventilaciju, ali benzin iz upaljača i bez rupe lako isparava, čak i kad ga ne koristim. A neki kažu da rupa služi da bi se lakše podigla zaštita i sipao benzin. Poludeću, a iz kompanije ništa ne govore", napisao je jedan ljubitelj ovog upaljača na društvenim mrežama.

Foto: Pixabay.com

Usledilo je mnoštvo komentara, ali malo ko od učesnika u raspravi je želeo da bude ozbiljan. Ipak, oni koji su se potrudili da pomognu čoveku, naveli su sva tri razloga - neko ga koristi za čuvanje kremena, neko za sipanje goriva, neko za podizanje tkanine da bi se sipalo gorivo.

Mnogi koriste rupu za sva tri sistema. Jedino što je sigurno jeste da ne služi za punjenje, jer na samoj tkanini piše "lift to fill" ("podigni da napuniš").

#upaljač

#zanimljivost

'