AKTUELNO

Samoprozvani stručnjak za lov na vanzemaljce tvrdi da je otkrio vanzemaljskog robota visokog 16 metara koji se skriva u Nevadi, i to baš u kontroverznoj Oblasti 51.

Skot Vering primetio je „robota“ dok je gledao satelitske snimke baze vazduhoplovnih snaga Sjedinjenih Država u Nevadi preko „Gugl erta“. Primetio je zanimljiv oblik smešten između zgrada u objektu.

Humanoidne karakteristike crne figure navele su samozvanog lovca na vanzemaljce da veruje da je pronašao dokaz o robotu koga su napravili vanzemaljci. Neobičan obrazac se može videti unošenjem tačnih koordinata (37°13'26.26"N 115°49'2.37”W) na platformu „Gugl ert“.

„Pronašao sam tamnu figuru od 16 metara u Oblasti 51 i čini se da je još jedna desno od nje, ali kraća“, napisao je Vering na svom blogu „NLO sajtnings dejli“. „Kada sam pregledao fotografije te lokacije, primetio sam da se figura zaista pomera, a zatim menja poze na svakoj fotografiji. Zapravo se kreće“, dodao je.

Iako su njegove teorije fascinantnije, jednostavnije objašnjenje je da je „robot“ prosto zgrada ili obična senka.

Vering je imao i mnoštvo drugih „otkrića“ koristeći „Gugl ert“ i niz drugih izvora, uključujući Nasine slike snimljene na Marsu.

Uprkos njegovim fascinantnim narativima, stručnjaci kažu da se ova „viđenja“ vanzemaljaca obično mogu objasniti varkom uma poznatim kao pareidolija. To je tendencija ljudi da vide prepoznatljive oblike ili obrasce tamo gde ne postoje.

Iako je Veringovo objašnjenje za „robota“ malo verovatno, slike koje je prikazao iz Oblasti 51 dokazuju zašto je taj vojni kompleks izvor mnogih teorija zavere. Fotografije prikazuju niz zanimljivih građevina, mašina i bezbol teren u misterioznom vojnom objektu.

#NLO

#Oblast 51

#Robot

#Vanzemaljac