AKTUELNO

Novčanik je bio prepun uspomena, uključujući stare fotografije, kartu za koncert benda Grateful Dead iz 1973. godine i vožačku dovolu koja je istekla davne 1976. godine.

Zahvaljujući društvenim mrežama i slučajnom otkriću, izgubljen novčanik vraćen je svojoj vlasnici. Ono što je interesantno je da ga je ona izgubila pre više od četiri decenije.

Tom Stivens je radio na preuređivanju pozorišta "Madžestik ventura" u južnoj Kaliforniji. Baveći se tim poslom, na tavanu je, među praznim papirićima od slatkiša, limenkama i kartama, pronašao stari crveni novčanik. Kada ga je otvorio, video je da je pun ličnih stvari.

Sadržaj novčanika izgledao mu je, kako kaže, "kao vremenska kapsula". Odlučio je da "blago" koje je pronašao podeli na Fejsbuk stranici pozorišta, objavivši fotografije koje je pronašao, a na kojima je bila žena po imenu Kolin Disten, piše "Unilad".

Novčanik je bio prepun uspomena, uključujući stare fotografije, kartu za koncert benda Grateful Dead iz 1973. godine i vožačku dovolu koja je istekla davne 1976. Stivens je, kada je objavio fotografiju, upitao da li neko od pratioca Fejsbuk stranice pozorišta poznaje Kolin, tražeći njenu adresu.