AKTUELNO

Dobar berač malina u proseku dnevno nabere 40 kilograma ovog voća, odličan oko 70 kilograma, a Milica Radulović iz Čačka čak 136 kilograma "crvenog zlata".

Ova vredna žena maline bere sa obe ruke, oko struka joj je vezana kantica, a u vrsti je uvek prva. Milica kaže i da joj je dodatni motiv korektan poslodavac, koji zna da ceni njen trud i rad.

Foto: TV Pink Printscreen

Počnem da berem od pet ujutru, pravim retke pauze, pošto nisam pušač i onda do osam uveče se ubere. Pošto ja berem po kilogramu 90 dinara, kada se to pomnoži i doda još nagrada, onda to zaista bude 15 hiljada dinara - kaže Milica Radulović za Nacionalni dnevnik.

Foto: TV Pink Printscreen

Ipak, količina nabranih malina ne zavisi samo od vrednih ruku berača, već i od krupnoće voća, kao i posle koliko dana se bere.

Zavisi od krupnoće, od zrelosti, od roda, od toga da li bereš drugi, treći ili četvrti dan. Najbolje je brati treći dan - dodaje Milica.

Foto: TV Pink Printscreen

Dobrog berača je teško naći, zbog čega vlada veliko interesovanje za Milicom. Malinari ne žale para kada je u pitanju ova vredna žena. Dragan Dramlić, malinar, kaže da je malo berača kao što je Milica.

Foto: TV Pink Printscreen

Malo je ovakvih berača, malo! Kad bi imalo još, ja ne bih žalio da platim. Ni sada ne žalim što sam je platio. Hvala joj što je došla da mi pomogne, da ovo ne propada - rekao je Dramlić.

Više u prilogu "Nacionalnog dnevnika".

Autor: S. K.