AKTUELNO

Postoji veoma dobar razlog zašto nikako ne treba da pokušavate da dodirnete životinje u zoološkom vrtu, a jedan mladić je tu lekciju naučio na teži način.

Naime, viralni snimci su uhvatili trenutak kada je čoveku koji radi u zoološkom vrtu na Jamajci lav otkinuo prst.

Doduše, muškarac je začikavao i provocirao životinju provlačenjem prsta kroz ogradu, tako da apsolutno je sam kriv za to što je mužjak lava “dobio užinu” u vidu njegovog prsta.

Jedna žena očevidac rekla je da se čovek, koji je izgledao kao član osoblja zoološkog vrta Jamajke, razmetao posmatračima kada je sve krenulo naopako.

– Kada se to dogodilo, mislila sam da je šala. Nisam shvatala ozbiljnost toga, jer je njihov posao da naprave šou – rekla je ona za “Jamaica Observer”.

Očigledno, kada je pao na zemlju i počeo da jauče, svi su shvatili da je stvar izmakla kontroli.

– Nestala je cela koža i prvi zglob njegovog prsta – dodala je žena posmatrač.

Generalni direktor Jamajčanskog društva za prevenciju okrutnosti prema životinjama Pamela Loson rekla je za Obzerver da će incident biti istražen.

Zoološki vrt Jamajke objavio je saopštenje kako bi uverio javnost da je zoološki vrt bezbedno mesto za ljude i životinje.


– Uprava i osoblje ovde u zoološkom vrtu Jamajke žele da uvere javnost da se ponosimo ljubavlju, brigom i profesionalnim tretmanom koje naše životinje dobijaju. Radnje prikazane u video snimku su tragične i ne predstavljaju bezbednosne procedure i politike kojih se mora pridržavati u svakom trenutku u zoološkom vrtu Jamajke. To je nesrećni slučaj koji nikada nije trebalo da se dogodi – navodi se u saopštenju.

Zoološki vrt Jamajke trenutno takođe istražuje incident kako bi sprečio slične povrede u budućnosti.