AKTUELNO

U Kini se uzgaja već 2000 godina, što ovu voćku čini jednom od najstarijih kultivisanih na svetu.

Kako bi poprimili svoju punu aromu, plodovi moraju biti potpuno zreli. Sazrevanjem, plod postaje sočan, sladak i prijatnog ukusa, i tada može da se jede kašičicom.

Za njih se može reći da su pravi izvor zdravlja.

Plodovi su bogati vitaminom C i A i sadrže kalijum, kalcijum i gvožđe, zbog čega blagotvorno deluju i na probavu. Obilje vlakana unjoj je čine saveznikom digestivnog trakta. Podstiče rad creva što za rezultat ima izbacivanje toksina iz tela, a uspešno rešava problem opstipacije.

Lekovito deluje kod bolesti želuca, creva, kod lečenja hemoroida, bolesti jetre i žuči, deluje umirujuće na organizam, opušta ga i jača celokupni imuni sistem.

Predstavlja sjajan lek za zaustavljanje krvarenja i protiv pucanja kapilara.  Ukoliko ih jedete tokom zime budite sigurni da ćete biti zaštićeni od prehlada i gripa. Ova voćka se preporučuje i osobama koje imaju problema sa venama.

Japanska jabuka kaki ima dosta i vitamina A koji blagotvorno utiče na kožu. Pored njega, koncentracija beta-karotena, luteina i likopena daće joj pravi prirodni tretman podmlađivanja, i sprečito znakove preranog starenja poput bora, staračkih pega, podočnjaka i opuštenih mišića. 

#Zdravlje

'