AKTUELNO

Kandidijaza je vrsta infekcije koja može da se javi u ustima, digestivnom traktu i vagini. Teško je dijagnostikovati kandidijazu jer se njeni simptomi preklapaju sa drugim bolestima.

Da li ste se ikada susreli sa takvim problemima kao što je loš zadah, beli plak na jeziku, zamagljena svest, hormonalni disbalans, loša probava, alergije, oslabljen imunitet?

Sve su to nek od simptoma gljivične infekcije znave kandidijaza. Kandida "deluje" u varenju. Ali ako se aktivno množi, u probavnom traktu, ona uništava crevnu sluznicu i migrira u krv, a onda se toksini šire po telu. Pored toga, osoba može da razvije i alergiju na hranu.

Simptomi kadidijaze:

1. Konstantan umor;

2. Promene raspoloženja;

3. Infekcija vagine i mokraćnih kanala;

4. Gnoj usne šupljine;

5. Infekcija sinusa;

6. Problemi sa digestivnim traktom;

7. Hormonalni zastoj.

Lečenje kandidijaze u tri koraka:

1. Čišćenje tela

Foto: Unsplash.com

Tečno čišćenje 1-2 dana: Skuvajte dosta luka; šargarepe; belog luka, kupusa i malo morske soli i sve to prokuvajte. Procedite i vodu pijete ceo dan da biste isprali toksine iz tela.

Bareno povrće 3-5 dana: Izbacite šećere, prerađevine, žitarice i alkohol iz ishrane. Tokom 5 dana samo jedite bareno povrće i jednom dnevno zelenu salatu sa zeljem i svežim lukom, začinjenu uljem i jabukovim sirćetom.

2. Dijeta

Iz ishrane izbacite žitarice, prerađevoine, slatkiše i grickalice. Jedite mnogo čorbi, barenog povrća, salata, i voća.

Ne smete da jedete slatkiše, a ako imate neizdrživu želju za slatkim pojedite kašičicu meda. U ishranu ubacite mnogo fermetisanog povrća i kefir.

3. Aditivi i ulja

Kokosovo ulje ima antibakterijsko dejstvo. Kiselina u kokosovom ulju uništava kadidu ako se uzima oralno i kada se primenjuje lokalno.

Mleko čička čisti jetru od toksina i pomaže telu da se oporavi. Vitamin C aktivira nadbubrežnu žlezdu i vraća imunitet. Ulje karanfilića i origana ubija kandidu. Esencijalna ulja se uzimaju oralno ne više od 10 dana zaredom.

#Zdravlje

#kandidijaza

<
'