AKTUELNO

Sada imunitet možete ojačati u samo jednoj kapsuli dnevno.

Snažan imunitet je najveća snaga svakog čoveka – omogućava nam da se naše telo stiti od štetnih patogena, poput virusa, bakterija, gljivica. Brani nas od infekcija, pa čak nas štiti i od nekih vrsta raka. Zbog imuniteta mi zdravo i normalno funkcionišemo i intereagujemo sa svetom oko nas.

Šta je snažan imunitet?

Šta štiti naš imunitet, šta mu daje snagu? Vitamini. Svi vitamini jačaju imunološki sistem i pomažu mu da se izbori sa upalama, infekcijama, svim, po naše telo štetnim, mikroogranizmima. Svi vitamini su značajni, ali i svaki od njih, prepoznat slovom i brojem, ima specifičnu ulogu. Među njima je i D3.

Vitamin D3 ima nezamenjivu i opravdano značajnu ulogu za snažan imunitet. Ovaj tip vitamina D pruža ogroman podsticaj normalnom funkcionisanju organizma, a njegov specifičan doprinos se u najvećoj meri ogleda u jačanju imunog sistema.

Naučnici su otkrili da T ćelije, koje su ključni nosilac imunog sistema, prvenstveno zavise od vitamina D koji podstiče njihovo aktiviranje. Ukoliko je nivo vitamina D3 u organizmu nizak, T ćelije ne uspevaju da se aktiviraju i odbrane organizam od infekcija, zbog čega bolest i slabost nastupaju u svom punom intenzitetu. Vitamin D3 podstiče rad T ćelija, a one aktiviraju imuni sistem i brane nas od bolesti.

Gde možemo da pronađemo i dobijemo vitamin D3?

• Putem sunčevih zraka zahvaljujući melaninu

• Putem ishrane – najbogatiji izvori su masne ribe poput lososa, tunjevine i skuše

Danas, sve se više govori o opasnostima izloženosti suncu, pa se često od njega krijemo, a time našem telu uskraćujemo vitamin D3. Takođe, izbor namirnica koje sadrže ovaj vitamin je vrlo oskudan. Zbog ovog manjka prirodnog izvora vitamina D3 preporučuje se njegova redovna suplementacija.

Foto: Promo

Zašto su najbolji suplementi probiotici bogati vitaminom D3?

Odgovor leži u snazi koju probiotici imaju za naš imuni sistem. Pa zamislite tek kombinacija vitamina D3 i probiotika

Poznato vam je da je crevni trakt najvažniji organ za vaš imunološki sistem! Više od 70% ćelija imunoog sistema nalazi se u crevima. Problemi u crevima utiču na ceo imuni sistem, a pad imunog sistema ruši čitav organizam. Zdrava creva su uslov opšteg zdravlja i zato ih treba čuvati! Održavanje zdravlja creva postiže se kroz zdrav stil života, pravilne i zdrave navike u ishrani, izbegavanje poriva pušenja i alkohola, rešavanje stresa, redovnu fizičku aktivnost. Priznaćete, nije to tako lako – neke od ovih stvari često nisu pod našom potpunom kontrolom, a i bića smo koja teže “zadovoljstvima” u životu (čak i kada ona nisu dovoljno zdrava za naš organizam). Zato se za održavanje zdravlja creva, a time i čitavog imunog sistema preporučuje svakodnevna upotreba probiotika-dokazane efikasnosti i bezbednosti po naše zdravlje, minimum 3 meseca.

Jedna od najispitivanijih probiotskih kultura, sa najvišim nivoom preporuka svetske gastroenterološke organizacije je upravo probiotska gljivica Saccharomyces boulardii. Ona u crevima predstavlja čistača loših bakterija-vezuje ih za sebe i eliminiše iz organizma i na taj način omogućava našim crevima da neometano vrši svoje funkcije. Osim toga podstiče rad humoralnog imuniteta, sintezom antitela IgA.

Ako ovome pridodamo još i vitamin D3, pronašli smo idealnu kombinaciju za očuvanje imunološkog sistema.

Na našem tržištu postoji preparat koji u svom sastavu sadrži dvostruku dozu probiotskog soja Saccharomyces boulardii i 1000 i.j. vitamina D3, što ga čini idealnim za pravilan rad naših creva i jačanje našeg odbrambenog sistema, posebno u sezonama virusnih infekcija.

Kako najjednostavnije ojačati odbranu organizma?

Jačajte svoj imunitet optimalnom kombinacijom probiotske gljivice i “sunčanog vitamina”, dvostrukom snagom u samo jednoj kapsuli!

Foto: Promo/Abela Pharm

Autor: Pink.rs

#Zdravlje

#imunitet