AKTUELNO

Način na koji započnemo dan je vrlo važan. Nutricionisti se jednoglasno slažu da je doručak najvažniji odrok u toku dana i baš zato je neophodno pravilno birati namirnce. Svi oni koji žele da smršaju nikako ne treba da ga preskaču jer će zapravo postići suprotan efekat.

Mi smo pronašli recept za jedan ukusan, a ujedno i obrok pun vitamina i vlakana koja će pomoći telu da očisti toksine, ubrza metabolizam i započne proces razgradnje masnih naslaga.

Sastojci:

Tri decilitra nemasnog jogurta ili kefira
Kašičica mlevenog semena od lana
Kašičica kakaa u prahu
Dve kašičice zobenih pahuljica
Šaka šuvih šljiva

Priprema:

Suve šljive prelijte jednim decilitrom kipuće vode i ostavite desetak minuta u poklopljenoj posudi. Zobene pahuljice, mleveno seme lana i kakao stavite u posudu, prelijte jogurtom ili kefirom i dobro promešajte.

Natopljene suve šljive sitno iseckajte ili izblendirajte, pa dodajte ostalim sastojcima. Ostavite u frižideru i ujutro vas čeka spreman, zdrav i ukusan doručak, koji će očistiti telo od toksina, podstaći probavu i pomoći da smršate.

Preporuka nutricionista je i da ostale obroke prilagodite i smanjite, kao i da uvedete i neki vid fizičke aktivnosti kako bi rezultati bili bolji i brži.

Autor: