AKTUELNO

Strobing - popularna tehnika koja uz pomoć svetlosti naglašava odabrane delove kose.

Verovatno ste već čuli za strobing - make-up tehniku koja naglašava pirodne crte vašeg lica. Po ugledu na šminkanje, sada je aktuelan novi trend koji se odnosi na kosu zahvaljujući idejnom tvorcu Andreu Hozeu.

Hair strobing se fokusira na naglašavanje određenih delova kose, i to uz pomoć prirodnog svetla koje pada na određene, odabrane delove ne bi li oni dobili svetliju nijansu. Ova tehnika je prilično jednostavna- stvara se kontrast između nekoliko nijansi svetlijih ili tamnijih boja od vaše trenutne. Za razliku od balajaž i ombre kose, ove suptilne boje se sastoje od svetlucavih nijansi, kako bi pramenovi izgledali što prirodnije. Osim toga, u zavisnosti od prosvetljenih delova na kosi, one zapravo mogu pomoći u oblikovanju lica i naglašavanju oči i jagodica.

Kako bi postigli savršen strobing kose, važno je da se prethodno posavetujete sa frizerom, pa na osnovu konsultacije s njim pronađete idealnu nijansu koja će u kombinaciji s vašom prirodnom bojom kose i nijansom tena istaći ono najbolje od vaše kose i lica.

Ako volite više da eksperimentišete sa kosom, onda vam savetujemo da se opredelite za višebojni hair strobing. Jorgovan, plava i boja breskve su savršene pastelne nijanse, koje najbolje izgledaju na svetloj kosi.

Za devojke koje imaju tamniju boju, a žele da isprobaju strobing, predlažemo da probaju crvenu nijansu.

Ovaj trend farbanja kose je takođe popularan kod poznatih holivudskih dama.

'