AKTUELNO

Spremni ste da izdvojite hiljade pa i milione?

Skupi psi i mačke nekima nisu dovoljno egzotični, pa se odlučuju za druge životinje koje drže kao kućne ljubimce.

Prema portalu Wealthy Gorilla, ovo su najskuplje životinje na svetu.

Mladunci belog lava (140 hiljada dolara)

Ako mislite da bi posedovanje tigra ili lava bilo super, što kažete na „belog“ lava? Prvi put primećeni su 1938. godine u Južnoj Africi, a ovi lavovi rezultat su retke mutacije boja.

Smatra se da je mutacija posljedica recesivnih gena kod oba roditelja. Nakon što na jedno mladunče potrošite oko 140 hiljada dolara, verovatno ćete morati da kupite i drugo, jer oni više vole kada nisu sami.

Crveni čistokrvni tibetanski mastif (582 hiljade dolara)

Jedan od najskupljih pasa na svetu, tibetanski mastif, izuzetno je redak. Zbog toga je njegova cena pomalo suluda.

Obično se čisto uzgajani tibetanski mastif prodaje za otprilike 582 hiljade dolara, međutim, 2011. godine jedan retki tibetanski mastif prodan je za 1.5 miliona dolara.

Izvorno uzgajani kao psi čuvari, kasnije su mešani s drugim psima te su postali sjajni kućni ljubimci, onima koji ih mogu priuštiti.

Gospođa Misi – krava (1.2 miliona dolara)

Ovo je prilično neobičan izbor za kućnog ljubimca. Gospođa Misi svetski je poznata krava koja je 2009. godine prodana za 1.2 miliona dolara. Njenu cenu formirali su popularnost i uspeh.

Osvojila je nekoliko glavnih nagrada i daje 50 posto više mleka od standardne krave. Možda nije toliko razigrana kao neki drugi kućni ljubimci, ali sigurno je jedinstvena.

Ser Lanslot Enkor – labrador (16 miliona dolara)

Kad razmišljate o labradoru, pomislite na prilično uobičajnog i cenom pristupačnog psa, zar ne? Pa, to je obično istina, međutim, ser Lanslot je malo čudo pa može zahtevati i astronomsku cenu.

Ser Lanslot Enkor prvi je uspešno klonirani pas na svetu i njegova cena je neverovatnih 16 miliona dolara.

Zeleni Majmun – čistokrvni trkački konj (16 miliona dolara)

Na listi najskupljih ljubimaca na svetu prvo mesto zauzeo je Zeleni majmun, američki čistokrvni trkački konj. Zašto je tako skup? Pa, to ima veze s njegovom neverovatnom brzinom, ali mnogo više s pedigreom.

Otac mu je takođe bio čistokrvni američki trkački konj. Dakle, kombinacija njegove impresivne brzine i savršene genetike učinila ga je jednim od najboljih konja na svetu, a na aukciji je prodan za 16 miliona dolara.

#životinje