AKTUELNO

Veza između psa i čoveka traje 40.000 godina i pas je bio prva životinja koju je čovek pripitomio. Danas postoji više od tri stotine rasa pasa, a jedna rasa drži prvo mesto kao najpopularnija.

Labrador retriver je najpopularnija rasa pasa na svetu, pa čak i oni koji nisu toliko slabi na pse razmaziće se kada vide ovu lepotu. Ova rasa je uzgajana za fizičke poslove, odnosno za prikupljanje predmeta u vodi, pa se najčešće koriste u terapeutske svrhe i kao psi vodiči i psi tragači, piše Zadovoljna.hr.

Ovi dragi psi mirne, tople i izuzetno prijateljske prirode imaju vrlo smirujući efekat na ljude, izuzetno su odani, inteligentni i lako se dresiraju. Najsrećniji su kada su u društvu čoveka i pravi su primer tvrdnje da je pas jedino biće koje vas voli više nego što voli sebe. Takođe je poznat po svojoj inteligenciji, naklonosti, empatiji, strpljenju i eleganciji, što ga čini idealnim kućnim ljubimcem za porodice sa decom.

Labrador retriveri su takođe samouki psi – posmatraju ponašanje ljudi i ponavljaju ga. Uprkos tome što su prilično veliki (narastu do 55 centimetara u visinu i teže od 30 do 45 kilograma), srećni su i u manjim domovima, ali moraju dovoljno da hodaju.

Za pripadnike ove rase niko nije stranac. Ljubazni su prema svima, a takođe su oduševljeni aktivnostima kao što su plivanje, hvatanje loptica, pomoć osobama sa fizičkim invaliditetom i upoznavanje novih prijatelja pasa.

Lista deset najpopularnijih rasa pasa na svetu:

1. Labrador retriver

2. Nemački ovčar

3. Zlatni retriver

4. Buldog

5. Bigl

6. Pudlica

7. Francuski buldog

8. Bokser

9. Jorkširski terijer

10. Rotvajler

Autor:

#KUČE

#Pas

#rasa