AKTUELNO

Kreativni direktor „Šanela“ Karl Lagerfeld, koji je preminuo u februaru 2019. godine, u istoriji mode ostavio je neizbrisiv trag.

Ipak, nakon njegove smrti svi mediji su pisali o njegovoj mački Šupet, za koju se tvrdilo da joj je slavni dizajner ostavio bogatstvo od 270 miliona dolara, zbog čega je postala najpoznatija mačka na svetu.

Međutim, danas se ne zna tačno u čijem je ona vlasništvom.

Šupet je bila jedno od najvažnijih bića u Karlovom životu, bila mu je istinska ljubav.

Jednom prilikom je izjavio da bi se s njom venčao kad bi mu zakon to dozvolio.

Ljubimica je uživala u luksuznom životu, a i sama je zaradila više od dva i po miliona funti, piše dnevnik.hr.

– Zasad još uvek ne postoji brak između ljudi i životinja. Nikad nisam mislio da ću se tako zaljubiti u mačku – rekao je Karl jednom prilikom.

Mačka, inače, ima i profil na Instagramu, gde neko otkriva njene lokacije, ali i uspomene s pokojnim dizajnerom, a u avgustu je raskošnom proslavom obeležen i njen 10. rođendan.

Prema informacijama s te društvene mreže, mačka je letovanje provela u Marbelji, i to u vili s bazenom.

Pre nekoliko dana francuski mediji raspisali su se o aukciji na kojoj će biti prodat veliki broj predmeta koje je Lagerfeld imao u svojih osam rezidencija u Monaku i Francuskoj.

Između ostalog, na prodaji će biti umetnička dela, jakne, kao i činijice koje je koristila njegova mačka.

Šupet je živela veoma luksuznim životom, a imala je ličnog kuvara i dve sobarice, koji su uvek pazili da jede samo najfiniju hranu.

Putovala je često privatnim avionom i imala je tretman poput prave princeze.

Mnogi su nakon Karlove smrti nudili da mačka živi kod njih, a ona navodno danas živi s jednom od svojih dadilja.

Šupet je prvobitno pripadala Karlovom prijatelju Baptistu Điabikoniju, ali nakon što ju je dizajner čuvao dve nedelje u 2011. godini, više mu je nije hteo vratiti.

„Žao mi je, ali Šupet je moja“, rekao mu je kreator.

Od prvog trenutka koji je provela kod Karla, njen život se u potpunosti promenio.

Započela je karijeru modela u avgustu 2012, pozirajući u naručju francuske manekenke Leticije Kaste kod Ajfelovog tornja.

Plavooka mačka poslužila je kao inspiracija za brojne Lagerfeldove kreacije, uključujući poznatu crno-belu kolekciju, kao i za mirisne sveće s njenim portretom, čija cena iznosi više od 250 dolara po komadu.

Autor:

#Mačka