AKTUELNO

Stara izreka kaže „onaj ko nije imao psa, ne zna kako je imati najboljeg prijatelja“. I zaista je tako. Psi mogu da budu zaista divan dodatak porodici, koji će je bez sumnje neizmerno obogatiti. Postoji na stotine različitih rasa i zaista je veliki izazov pronaći onu koja će se najbolje uklopiti u vašu porodicu. Još je zadatak teži ako ste osoba sklona alergijama.

Kako bismo vam malo pomogli u toj misiji sastavili smo listu hipoalergenih pasa, odnosno onih koji se ne linjaju previše, što znači da uz njih kao kućne ljubimce nećete imati problema sa kijanjem, kašljanjem i drugim alergijskim reakcijama.

KOVRDŽAVI BIŠON

Jedna od najpopularnijih rasa pasa među ljudima koji su skloni alergijama je svakako kovrdžavi bišon. Ova umiljata rasa je poznata po tome što je vrlo laka za dresuru i izuzetno privržena svom vlasniku. Iako ima gustu dlaku bišon uopšte nije sklon linjanju. Jedina vaša obaveza oko njega biće četkanje kako bi se sprečilo nakupljanje peruti, a osim toga sa ovim psom nećete imati većih problema.

ŠI CU

Još jedan neodoljivo sladak pas duge dlake nalazi se na našoj listi i spreman je da bude vaš najbolji prijatelj. U pitanju je ši cu, pas koji zaista izgleda kao igračka. Ovaj dugodlaki lepotan će od vas zahtevati dnevno četkanje kako se njegova dlaka ne bi zapetljala, a na toj usluzi zahvaliće vam se višečasovnim maženjem. Toliko je mali i kompaktan da ga svuda možete nositi sa sobom.

LABRADUDLA

Ovaj pas neobičnog imena nastao je još neobičnije, ukrštanjem labrador retrivera i jedne od 3 vrste pudli. Naime, pudle su poznate po tome što se ne linjaju i što su izuzetno umiljati ljubimci. Ako su međutim one ipak previše ljupke za vaš ukus, labradudla je možda bolja varijanta. Gotovo da je nemoguće odoleti ovom psu koji izgleda kao džinovski plišani meda, koji jedva čeka da vam skoči u zagrljaj.

MALTEZER

Još jedna pahuljasta bela loptica nalazi se na našoj listi i može da bude vaš ljubimac iz snova, a da vam pritom ne izazove alergijsku reakciju. U pitanju je maltezer, neodoljivo simpatična rasa koja će vas rado pratiti u stopu gde god da krenete. Čak i osobe koje imaju teške oblike alergija mogu bez ikakvih problema da drže u stanu ovog psa. Osim toga maltezer čak i ne zahteva od vas da ga svakodnevno četkate.