AKTUELNO

Za nju ovaj praznik predstavlja najlepše vreme provedeno sa najbližima!

Pravoslavni vernici obeležavaju danas Veliki petak, dan koji simbolizuje stradanje Isusa Hrista i njegovo raspeće na krstu na Golgoti. Veliki petak je dan žalosti, ali i uvod i priprema za najveći i najradosniji praznik – Uskrs. Za njega se priprema i jedna od naših najlepših pevačica Katarina Živković.

Foto: Đorđe Zlatković

Pevačica nam je priznala da za najveće praznike nikada ne radi, ali i da se sada ne meša previše u to kako će njena mama dekorisati njihov porodični dom.

Za mene Uskrs predstavlja jedan od najlepših praznika, gde svi možemo da budemo kreativni u farbanju jaja, da budemo sa porodicom, da vreme provedemo najkvalitetnije moguće sa najbližima. To ću uraditi i ja, neću raditi za Uskrs, kao što nikad ne radim za velike praznike. Mami neću pomagati oko dekoracije, za to je ona zadužena, ali jako se radujem prazniku i odlasku u porodični dom - rekla nam je Katarina.

Foto: Đorđe Zlatković

Iako iz detinjstva pamti dosta običaja koji su praktikovani u njenoj kući, jedan joj se posebno izdvaja i njega će sigurno pamtiti čitavog života.

Mama mi je uvek trljala obraze čuvarkućom, crvenim jajetom, da budem zdrava, jedra, crvena i to mi je uvek bilo simpatično, ali da se razumemo, porasla sam - kroz smeh je zaključila pevačica.

Foto: Đorđe Zlatković

Autor: N. Vujčić

#Intervju

#Katarina Živković

#Uskrs

#pevačica

'