AKTUELNO

Mnogi su u njegovim poslednjim rečenicama kasnije pronalazili "misteriozne predznake" i "nagoveštaje" smrti.

Na današnji dan, 16. oktobra 2007. godine u strašnoj saobraćajnoj nesreći kod Nove Gradiške preminuo je poznati makedonski pevač Toše Proeski.

Ni punih deset godina nakon tragične pogibije, harizmatični pevač nije zaboravljen, a hiljade ljudi za njim tuguju kao i prvog dana.

Foto: Wikipedia

Noć pre, 15. oktobra, samo nekoliko sati pre nego je krenuo na putovanje na kojem je izgubio život, Toše je gostovao u makedonskoj emisiji "Vrteleška", gde je dao svoj poslednji intervju. Toše je u emisiji govorio o svojoj porodici, karijeri i planovima za budućnost te izgovorio rečenicu koja se mnogima zauvek urezala u pamćenje.

Voditeljka Vesna Petruševska pitala ga je:

- Zar ne želiš ponekad da se skloniš od svega? - na šta je Toše izgovorio:

- Želim, ali ne mogu. Mašinerija me stavila, kako to kažu, ''u bubanj'' i gotovo. Nema vraćanja nazad. Tražim oporavak od svakodnevnih intervjua, šminkanja, skidanja šminke, pakovanja... Sve mi je ''dovde''."

Foto: E-stock

- Ne mogu da budem sam, ne mogu sam da odem na kafu i u prodavnicu. Ne mogu, a želim - dodao je.

Mnogi su u tim njegovim rečenicama kasnije pronalazili "misteriozne predznake" i "nagoveštaje" smrti, no voditeljka Petruševska, koja je vrlo dobro poznavala Tošu, izjavila je prilikom snimanja dokumentarca o njegovoj smrti "Šest sati do neba" da joj takve priče smetaju.

- To dete je samo bilo umorno. Snimio je muzike kao pedesetogodišnji pevač. Snimio je pesama dovoljno za dvadesetogodišnju karijeru - kaže ona.

Autor: Pink.rs

#Makedonija

#Saobraćajna nesreća

#Smrt

#Toše Proeski

#pevač

'