AKTUELNO

Spasilačke ekipe su se motornim sankama probile do zavejanih sela.

Beba stara šest meseci, žena koja je doživela infarkt mozga i povređeni dečak spaseni su iz zavejanih delova grada Vranja zahvaljujući efikasnim ekipama Zdravstvenog centra, Četvrte brigade Kopnene vojske i vatrogasno-spasilačke jedinice Policijske uprave u Vranju.

Sedam vatrogasaca-spasilaca i lekar Službe hitne medicinske pomoći uspeli su, kako kaže v.d. generalnog direktora Zdravstvenog centra u Vranju dr Dragan Veličković, da motornim sankama dođu u zavejano selo Smiljević u poljaničkom kraju.

Kako spasioci nisu imali specijalnu vučnu prikolicu na sankama, tako nisu mogli da prevezu ženu koja je doživela infarkt mozga do Zdravstvenog centra u Vranju, ali joj je zato lekar u porodičnoj kući dao terapiju.

Zdravstveno stanje pacijentkinje iz Smiljevića je stabilno.

Povređenog dečaka iz sela Prvonek kod Vranjske Banje su uspeli da po kijametu motornim saonicama dovezu do prijemno-trijažnog i hirurškog odeljenja u Vranju.

U noći između 6. i 7. januara u niški Klinički centar hitno je prevezena šestomesečna beba zbog uklještenja kile.

Smetovi visine dva metra nisu zaustavili jednu spasilačku ekipu da na odeljenje hemodijalize doveze dva pacijenta iz zavejanih sela. Meštani sela Studena na planini Kukavica od 5. januara su bez električne energije.

S.M.

#Beba

#Bolnica

#Put

#Put pod snegom

#Vranje

'