AKTUELNO

Sneg koji i dalje pada stvara dodatne probleme u opštinama u kojima je uvedena vanredna situacija.

Na jugu Srbije je situacija veoma, veoma teška, rekao je Predrag Marić, načelnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije.

-Vanredna situacija je proglašena na teritoriji 11 opština, poslednje dve su Vladičin Han i Trgovište, a situacija je takva da smo u toku vikenda dobijali zahteve za pomoć, uglavnom u gorivu. Intervencije i evakuacije traju danonoćno, do sada je više od 120 lica evakuisano - rekao je Marić.

Prema njegovim rečima, doprema se medicinska pomoć, hrana i lekovi, a kako kaže, za sada je situacija u opštinama na jugu Srbije “veoma, veoma teška“.

-Teško je na jugu Srbije, u Sjenici, Tutinu i na Pešterskoj visoravni tradicionalno, po količini snega koji pada. Pokušaćemo da doturimo još vozila i mehanizacije da bismo pomogli građanima i to će se nastaviti do četvrtka - istakao je Marić.

Opštine Crna Trava i Trgovište proglasile su vanrednu situaciju, a to je prethodno urađeno i u Aleksincu, Blacu, Sjenici, Medveđi, Vlasotincu, Vladičinom Hanu, Novoj Varoši, Tutinu, i Vranju.

Načelnik Uprave za upravljanje rizikom Sektora MUP-a za vanredne situacije Živko Babović, rekao je da trenutno pada slab sneg što stvara dodatne probleme u opštinama u kojima je uvedena vanredna situacija.

On je rekao i da se radi, sa izuzetkom grada Vranja, o malim i siromašnim opštinama koje imaju male kapacitete za čišćenje putnih pravaca od snega i da im pomažu republička javna preduzeća, vojska i pripadnici Sektora za vanredne situacije.

Č.N.

#Predrag Marić

#Služba za vanredne situacije

#Sneg

#Srbija

'