AKTUELNO

U Muzeju voštanih figura u Jagodini u narednih šest meseci naći će se i figure nekadašnjeg egipatskog predsednika Gamala Abdela Nasera i sadašnjeg predsednika Abdela Fataha al-Sisija, izjavio je danas narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Dragan Marković Palma.

Taj predlog je izneo guverner egipatske regije Crveno more, general Ahmed Abdalah, prilikom posete Jagodini.

- Ja sam prihvatio predlog guvernera Ahmeda Abdalaha  -izjavio je Marković i dodao:

- Naser i predsednik bivše Jugoslavije Josip Broz Tito bili su bliski prijatelji i tadašnja saradnja između Egipta i Jugoslavije bila je na veoma visokom nivou. Mi te odnose između Egipta i Srbije moramo da vratimo na nivo kakav je bio u vreme Tita i Nasera. Marković je istakao da je predsednik Al-Sisi nastavio je politiku Nasera, tako da je Egipat danas ponovo veliki prijatelj Srbije, kao što je nekada bio Jugoslavije.

- U narednih šest meseci u Muzeju voštanih figura u Jagodini imaćemo još dve figure stranih ličnosti, pored predsednika Rusije Vladimira Putina. Ali oni nisu obični stranci. Naser je bio veliki prijatelj Jugoslavije, a danas je al-Sisi veliki prijatelji Srbije. Siguran sam da ćemo i zahvaljujući ovim novim figurama, osnažiti onose Srbije i Egipta, koji je najuticajnija država Bliskog istoka - izjavio je Marković.

ABDALAH: HVALA PALMI I JAGODINI

Guverner Abdalah je izrazio zahvalnost to će voštane figure Nasera i Al-Sisija biti postavljene u Muzeju voštanih figura u Jagodini.

Foto: Pink.rs

- Zahvaljujem se što je gospodin Palma prihvatio ovu ideju i što će voštane figure nekadašnjeg predsednika Egipta Nasera i današnjeg Sisija biti postavljene u Muzeju voštanih figura u Jagodini. Kada od juna meseca krene redovna direktna avionska linija Beograd - Kairo, biće mnogo jednostavnije da srpski turisti dođu u Egipat ali i da egipatski turisti dođu u Srbiju i učinićemo sve da povećamo ekonomsku saradnju između Egipta i Srbije - rekao je guverner Crvenog mora, general Ahmed Abdalah.

U znak prijateljstva za delegaciju iz Egipta u Jagodini je napravljena torta na kojoj se nalaze zastave Egipta i Srbije, koju su zajednički sekli Ivica Dačić, ministar inostranih poslova, general Abdalah i domaćin Dragan Marković Palma. Događaju je prisustvovao i ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić.

#Dragan Marković Palma

#Jagodina

#muzej

'