AKTUELNO

Grejna sezona u Beogradu završava se u ponedeljak, 15. aprila, ali će "Beogradske elektrane" potrošačima isporučivati toplotnu energiju do 3. maja ukoliko srednja dnevna temperatura bude 12 stepenili ili niža.

To znači da će svi toplotni izvori preduzeća, u periodu od 16. aprila do 3. maja, biti u pripravnosti i spremni da isporučuju toplotnu energiju u slučaju takvih vremenskih prilika, saopšteno je iz "Beogradskih elektrana".

To preduzeće će potrošačima isporučivati toplotnu energiju u periodu od 16. aprila do 3. maja u danima za koje u zadnjoj prognozi prethodnog dana ili u prvoj prognozi tog dana Republički hidrometerološki zavod prognozira srednju dnevnu temperaturu 12 stepeni Celzijusa.

Iz tog preduzeća navode da je ova, 54. po redu, grejna sezona protekla veoma uspešno.

- Značajno je smanjen broj poremećaja u proizvodnom i distributivnom sistemu, kao i gubici vode u toplovodnoj mreži dugoj čak 1.580 kilometara, što je doprinelo i efikasnijem radu celokupnog sistema daljinskog grejanja, dodaje se u saopštenju.

- Da je grejna sezona protekla veoma uspešno potvrđuju i rezultati nedavno sprovedenog istraživanja među potrošačima. U odnosu na 2013. i 2015. godinu, kada su rađena istraživanja, rezultati pokazuju da se značajno povećao broj potrošača koji su veoma zadovoljni celokupnim angažmanom i kvalitetom grejanja posebno u aktuelnoj grejnoj sezoni 2018/19 - dodaje se.

Korisnici su posebno istakli da je dvadesetčetvoročasovno grejanje značajno doprinelo boljem kvalitetu grejanja. JKP "Beogradske elektrane" će od 4. maja početi remont svih proizvodnih postrojenja, kao i pojedinih delova distributivnog sistema, kako bi se spremno dočekala naredna grejna sezona.

To preduzeće je na više lokacija u Beogradu već započelo izgradnju nove toplovodne mreče, priključenja novih potrošača, kao i gašenja lokalnih kotlarnica. Najavljuju i značajne investicije do početka sledeće grejne sezone, a u cilju dodatnog unapređenja poslovanja preduzeća.

#Beograd

#Grejanje

'