AKTUELNO

Za vikend će se smenjivati kiša i sunce.

U subotu nas od sredine dana očekuje naoblačenje sa zapada i jugozapada, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a do kraja dana i tokom noći proširiće se na ostale krajeve.

Foto: Pixabay.com

U nedelju i početkom naredne sedmice biće pretežno oblačno i hladnije, mestimično s kišom i pljuskovima, a na visokim planinama sa susnežicom i snegom.

Sredinom sledeće nedelje biće toplije i bez padavina.

U prvih 17 dana maja neće biti velikih temperaturnih skokova, ali ni padova, pa nas sve ovo vreme očekuju maksimalne dnevne temperature od 18 do 24 stepena.

U drugoj polovini meseca čeka nas veoma lepo vreme, sa temperaturama od 22 do 28 stepeni i sa mnogo manje padavima nego u prvih 15 dana.

Foto: Tanjug

Srednja minimalna temperatura vazduha u maju imaće vrednosti malo iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0, 5 stepeni u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost majske srednje minimalne temperature vazduha od 13,6 stepeni Celzijusovih.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u maju biće malo iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0,5 stepeni Celzijusovih u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom maja biće oko 24,4 stepena.

Foto: Pink.rs

Mesečna suma padavina tokom maja biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 10 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini majska suma padavina iznosiće oko 50 mm.

U nastavku pogledajte prognozu vremena za sedam dana za gradove u Srbiji:

Beograd:

Foto: RHMZ

Novi Sad:

Foto: RHMZ

Kragujevac:

Foto: RHMZ

Niš:

Foto: RHMZ

Priština:

Foto: RHMZ

#Maj

#Vremenska prognoza

'