AKTUELNO

Ministar zdravlja se oglasio povodom spornih fotografija koje su objavljene u javnosti.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da su fotografije, koje sugerišu da je poznavao vođu Zemunskog klana, nastale posle operacije oca Dušna Spasojevića i poručio da je lider Nove Srbije Velimir Ilić do njih došao tako što ih je kupio.

Lončar je potvrdio da su fotografije nastale 2002. godine i dodao da ga je, posle uspešne operacije, Spasojevićev otac pozvao da mu zahvali i upozna ga sa "tada najmoćnijim političarem iz vlasti".

-  Otišao sam, upoznao se s tim čovekom. On je insistirao da se slikamo. Tom čoveku nije baš bilo najprijatnije, ali nije hteo da protivreči. Slikao se, bio je još neko vreme, kratko, kurtuazno smo se pozdravili, otišao je - rekao je on.

On je rekao da su fotografije slikane u kafiću u blizini Spasojevićeve kuće u Šilerovoj, u kome su se nalazili neki fudbaleri.

Lončar je istakao da mu je pre par nedelja fubaler Dragoljub Jeremić rekao da ih je prodao Velimiru Iliću, jer mu je trebao novac.

- Ja sam lekar, ja sam bio tad lekar i danas sam lekar. Ja i danas operišem, pomažem ljudima. To je moj život , hirurgija, i ne biram pacijente, koga ću da operišem, koga neću. Što se tiče ostavke, ona nije sporna - ako je to neki razlog - napomenuo je Lončar.

N. Petričević

#Fotografija

#Velimir Ilić

#Zlatibor Lončar

'